Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılında açılışı yapılan Türkiye’nin ilk Afet Eğitim Merkezi, şiddetli lodosa dayanamadı. 15 milyon liraya mal olan binanın dış cephe kaplaması yerle bir oldu.

Bursa’da saatteki hızı zaman zaman 129 kilometreye kadar çıkan lodosun etkileri ortaya çıkmaya başladı. Şehirde 306 binanın çatısını uçuran, tabela ve ağaçları deviren rüzgarın, Afet Eğitim Merkezi’ne de zarar verdiği ortaya çıktı. Bursa Valiliği'nin, İl Özel İdaresi kaynakları ile Yıldırım ilçesine inşa ettiği Afet Eğitim Merkezi’nin dış cephe kaplaması şiddetli rüzgara dayanamadı. Binanın ön cephesinin bir bölümü ile güney cephesinin tamamı yıkıldı, tuğlalar ortaya çıktı.

Binanın, Ağustos 2013 yılında yapılan açılışına, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra eski bakanlar Erdoğan Bayraktar ve Beşir Atalay da katılmıştı. Yüzde 50’si Devlet Planlama Teşkilatı, yüzde 50’si ise Bursa İl Özel İdaresi tarafından finansa edilen merkez, 15 milyon liraya mal olmuştu. İki kat yapılan binada, 12 simülasyon odası, deprem sarsma tablası, enkaz koridoru, yangın simülasyonu, 5 boyutlu sinema, heyelan, sel, fırtına, rüzgar, duman simülasyon odası, karbonmonoksit zehirlenme simülasyonu gibi bölümler yer alıyor.