Afganistan'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan piyade uzman çavuş Adem Şengül'ün(38) Samsun'daki baba ocağına ateş düştü. Anne Döndü Şengül, "Oğlum tayininin çıktığını söylediğinde, biz de ona 'gitme' demiştik." dedi.

Adem Şengül'ün şehadet haberi bugün sabah saatlerinde askeri yetkililer tarafından şehidin babası Hüseyin Şengül(79) ve annesi Döndü Şengül'e(63) verildi. Acı haberin duyulmasıyla birlikte şehidin babasının evinin bulunduğu İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi Karadeniz Caddesi üzerindeki binalara Türk bayrakları asıldı. Aileye taziyeye ilk olarak Garnizon Komutanı ve Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci ve eşi ziyaret etti. Şehit oğlunun fotoğraflarına bakmakta güçlük çeken anne Döndü Şengül'e, fenalaşması nedeniyle 112 Acil görevlileri müdahale etti.

"EN SON 2 AY ÖNCE AFGANİSTAN'A GİDECEĞİM DİYE ARAMIŞTI"

Çocuğuyla en son iki ay önce görev yerinin Afganistan'a çıktığını söylemek için aradığında görüştüğünü belirten anne Şengül, " Bize tayin olup gideceğini söyledi. Bizde ona gitme dedik." diyerek gözyaşı döktü. Öte yandan İstanbul'da ikamet eden şehidin eşi Nurgül Şengül ile 5 yaşındaki oğlu Eren'in karayoluyla Samsun'a gelmek üzere hareket ettiği öğrenildi.