Afyonkarahisar Jeotermal Enerji A.Ş(AFJET), otel ve konut ısıtılmasında 23 bin aboneye ulaştıklarını, yeni abonelik düşünmediklerini açıkladı. AFJET, konut yerine, yeni yapılacak beş yıldızlı otellerin ısıtmasında kullanılacak

AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, 16 bin abone olduğunu, otelleri de eklediklerinde bu sayısının 23 bini bulduğunu söyledi. En az 5 yıl yeni abonelikler düşünmediklerini belirten Ulutürk, 2 ay önce bir kuyunun devreye girdiğini kaydetti. Havzanın durumunu gözlemlemek gerektiğini ifade eden Ulutürk, “Teknik olarak havzanın durumunu incelerken reenjeksiyonu takip etmemiz zorunlu. Doğadan aldığımızı tekrar doğaya verirken bu kaynağın verimli kullanımı ve sürdürülebilirliğini belirlemek durumundayız. Rezerv yönetimi çok önemlidir. Biz göreve başladığımızda Afyon’da 15 bin konut ısıtacağız, 10 bin yatak kapasiteli otellere termal su temin edeceğiz, 250 dönümlük sera yapacağımızı söylemiştik.” dedi.

Ulutürk, şu anda 16 bin aboneye ulaştıklarını, otelleri de eklediklerinde bu sayısının 23 bine ulaştığını anlattı.

"YENİ OTELLER YAPILACAK"

Yeni otellerin yapımını söz konusu olduğunu ifade eden Ulutürk, Rixos otelin 540 oda sayısıyla inşaat edileceğini anlattı. Başka otellerinde sırada olduğunu kaydeden Ulutürk, “Biz bölgede otellerin sıcak su ihtiyacını karşılıyoruz. Sonuçta tamamlanan oteller ‘sıcak su’ diye gelecekler. Afyonkarahisar’ın geleceğinin turizm yatırımlarıyla olacağını düşünüyoruz. 500-600 yataklı bir otel nereden bakarsanız 200 kişilik istihdam demektir. Bu durum ekonomiye de yarar sağlıyor. Bizim ana hedefimiz turizm yatırımlarının önünü açmak. Bunun yanında termal seracılıkta Afyonkarahisar’ın belirleyici bir rol oynamasını bekliyoruz.” diye konuştu.