Küresel Doktorlar, katarakt ameliyatı, sünnet ve çok sayıda genel sağlık taraması yapmak için Nijer ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne gitti. Bayramda muhtaç Afrikalılara yardıma gitmeyi tercih eden doktorlar, “Hekimliğimizin zekatını vermek için gidiyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde 118 sağlık derneği ve bu derneklerin oluşturduğu 5 federasyonun üst çatısı olan Küresel Doktorlar, bayramda Afrika’ya yardım için yola çıktı. İlaç malzemeleriyle Atatürk Havalimanı’na gelen 28 doktor, Nijer ve Orta Afrika’da sağlık taraması yapacak. Genel cerrah, üroloji doktoru, çocuk uzmanı, aile hekimi, göz hekimi ve asistanı, diş hekimin, kardiyoloji, dahiliye, anestezi uzmanı, kadın doğum uzmanı, Radyoloji uzmanından oluşan ekip çok sayıda ameliye yapacak.

Doktorlar adına konuşan Doktor Mahmut Gündüz, küresel doktorlar aktivitelerinden olduğunu, son olarak da Nijer ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne gideceklerini söyledi. Nijer’e 17, Orta Afrika’ya ise 11 hekimin gideceğini ifade eden Gündüz, “Nijer ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne gidecek ekip oldukça kaliteli bir ekiptir. Orada planlanan fistül, katarakt, fıtık, ameliyatları yapılacak. Sağlık taramalarında bulunulacak. Sünnet operasyonları yapılacak.” dedi.

'HEKİMLİĞİMİZİN ZEKATINI VERMEK İÇİN GİDİYORUZ'

Nijer ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde 250 katarakt ameliyatı yapılacağını kaydeden Gündüz, bunun için yanlarında tıbbi malzeme götürdüklerini dile getirdi. Bir fako cihazı aldıklarını onu da Orta Afrika Cumhuriyeti’ne hediye edeceklerini kaydeden Gündüz, “Bu hastalıklarla ilgili bol miktarda ilaç götürüyoruz. Küresel Doktorlar ve Kimse Yok Mu Derneği’nin birer neferi olarak bu ülkelere gidiyoruz. Şuan yüzlerce doktor arkadaşımız Afrika’daki ülkelerde bu sebeple çıkmış durumdalar. Bizde o gruplardan bir tanesiyiz. Anadolu insanını tanıtmaya sevgisini göstermeye gidiyoruz. Sağlık yardımına ihtiyacı olana kendi hekimliğimizin zekatını vermek için gidiyoruz.” diye konuştu.