Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, Türk doktorları olarak Afrika ülkelerinde imza attıkları başarılı ameliyatları Türk okullarına borçlu olduklarını söyledi.

Afrika ülkelerinde yaygın olan bir çok fistül hastalığı ameliyatlarına katıldığını belirten Canan, ameliyat yaptıkları ülkelerde Türk okulları olmasa doktorların başarılı çalışmalara imza atma şansının olmadığını kaydetti. Türk okullarının, bu okullarda görev yapan öğretmenlerin Afrika ülkelerinde Türkiye'nin başta Birleşmiş Milletler(BM) nezdinde ismini altın harflerle yazdıran doktorlara her konuda yardımcı olduğunu belirten Canan, Türk okulları sayesinde Türkiye'nin isminin sağlıktan, eğitime, turizmden, ticarete, ticaretten kültürel zenginliğe kadar duyulmasını sağladığını ifade etti.

Bir çok Afrika ülkesinde büyükelçilik bulunmazken Türk okullarının ülkenin tanıtımını en güzel şekilde yaptığının altını çizen Canan, "Katıldığım ameliyatlarda barınmadan, tercümanlığa, ulaşım imkanları sağlamada Türk okullarının çok büyük katkısını gördük. Afrika ülkelerinde Türk doktorları başarılı ameliyatlara imza attıysa bunu Türk okullarına borçlu. Bulundukları ülkelerde, ülkemizin tanıtımını en güzel şekilde yapan bu okulların siyaset malzemesi yapılmaması gerekir. Ben bu okulların ülkemizin tanıtımı için ne kadar değerli ve yararlı olduğunu ameliyat yaptığım ülkelerde gördüm." diye konuştu.