Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, trafik sigortası poliçelerinin piyasadan ucuz olanlarının tercih edilmemesi gerektiğini söyledi. Geçen hafta ucuz poliçe satışı yapan sigorta şirketinin bir tanesine Hazine Müsteşarlığı'nın el koyduğunu belirten Özerdem, isim bilinirliği olan sigorta şirketleri ve sigorta acentelerinin daha güvenilir olduğunu belirtti.

Özerdem, yaptığı açıklamada, bilinir sigorta şirketlerinin trafik sigorta fiyatları bir birine yakınken aralarında maksimum 10 ile 40 lira fiyat oynadığını ifade etti. Özerdem, “Piyasa şartları bu rakamlar arasında değişmektedir. Araç sahiplerinin yarı yarıya fiyat farkı oynayan trafik sigorta şirketlerinin poliçelerine rağbet etmemeleri gerektiğine inanıyorum. En önemli poliçe günümüzde trafik sigortası iken direkt fiyata aldanıp sigorta şirketinin yapısına ve gücüne bakmazsızın nasıl olsa hiçbir işe yaramıyor diye ucuz sigorta fiyatlarıyla bilinçsizce sigorta şirketi seçmeleri yanlıştır.” dedi.

Son zamanlarda trafik sigortalarında farklı fiyat politikasının normalde tüketicinin işine geliyor gibi gözüktüğünü ifade eden Özerdem, trafik sigortasının bu sene itibariyle genel şartların değişmesiyle, geçmişteki öneminin 2-3 kat daha fazla artırdığını vurguladı. Özerdem, şunları kaydetti: “Geçmiş dönemlerde destekten yoksun kalma bedelini sigorta şirketleri tabiri caizse keyfi ödemeler yaparken araçların değer kayıplarını ödemezken 0-3 yaş grubu araçlar dahil çıkma ve eşdeğerde parçalar kullanırken altıncı ayda genel şartların değişmesiyle destekten yoksun kalma bedelleri standart bir hal aldı. Araçlardaki değer kayıpları, kusur oranına göre mağdurlara ödenir hale geldi. Bu bağlamda 0-3 yaş grubundaki araçların parçalarının kesinlikle orijinal ile değiştirilme kararı çıktı. Tüm bunlardan sonrada trafik sigorta fiyatlarında ciddi anlamda zamlı tarifeler oluşmaya başladı.”