Afyonkarahisar Sanayici ve İş Adamları Derneği (AFSİAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada terör olayları kınanarak, Kürt halkı ile Türk halkı arasında kardeşlikten öte bir şey düşünülemeyeceği belirtti.

Milletin Çanakkale ruhunu, Kurtuluş Mücadelesi ruhunu asla kaybetmeyeceği belirtilerek, halklar arasına kimsenin nifak sokamayacağı, ortak düşmanın PKK başta olmak üzere tüm terör örgütleri olduğu kaydedildi. AFSİAD Başkanı Hüseyin Şehitoğlu, “Bizlerin arasına nifak asla sokulamayacak ve bizim kardeşliğimiz dünya durdukça devam edecektir. Tüm dünya çok iyi bilmelidir ki Kürt kardeşlerimiz ile Türk kardeşlerimizin ortak düşmanı, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütleridir.” dedi.

Şehitoğlu, ekonomide, sosyal hayatta, bölgesel refah ve kalkınmada her anlamda huzur ve toplumsal barış içinde ülke için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Şehitoğlu, “Tarih bugünleri yazarken kahramanca vatanını böldürmemiş ve milletinin huzuru için şehadet mertebesine ulaşmış şehitlerimizi ve bu uğurda yaralanmış gazilerimizi asla unutmayacaktır. Terör adına adım atan, milletine nifak tohumları sokmaya çalışan zavallı maşaları ise lanetle anacaktır.” diye konuştu.