Hükmet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan tören, Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle Hükümet Konağı Konferans salonunda devam etti.
Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bir asır önce kazanılan zafer sayesinde, millet olarak onurlu bir hayat yaşadıklarını söyledi.

Şehitlerimin damarlarından boşalan mübarek kanın, bağımsızlık fidanlarına can suyu olurken, istiklal ateşine alev olup insanların yolunu aydınlattığını vurgulayan Boz, şunları kaydetti:

"Çanakkale şehitlik, gazilik denilince akla ilk gelen yerdir. Şehit olan ailelerimizi ziyaret ettik ve okulumuz öğrencileri  Afşinli şehitlerimize Kur'an-ı Kerim okudu. Rabbim tüm onlara bu dünyanın en güzel makamı olan şehitliği layık gördü. Ümit ediyorum ki anne babalarına, çocuklarına, eşlerine de şahadet ederler. Onların da cennete gitmelerine sebep olurlar. Rabbim geride kalanlarına sağlık sıhhat versin."

Öğrencilerinin hazırladığı tiyatro, slayt gösterisi ve okunan şiirler salondaki vatandaşlara ve şehit ailelerine duygusal anlar yaşattı.

Programa, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Garnizon Komutanı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, siyasi parti başkanları, daire amirler, askeri erkan, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit ve gazi aileleriyle vatandaş katıldı.