Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı polis otolarında kamera uygulaması, Afşin ilçesinde de hayata geçirildi. İlk etapta 4 polis otosuna yerleştirilen kameraların gece görüş özelliği de bulunuyor. Kesintisiz görüntü kaydetme özelliği bulunan sistemle, trafik cezalarına yapılan itirazları minimum düzeye indirilmesi, toplumsal olaylarda da anlık kayıt yapılması hedefleniyor.
     Araç içi ve dışındaki görüntü ve sesleri kaydetme özelliğine sahip kameralar, geriye dönük 3 aylık görüntüleri saklama, LCD monitör ile araç içerisinden de izlenebilme özelliğine sahip.
     İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet teşkilatının teknolojinin sunduğu tüm imkanlardan yararlanmaya çalıştığını belirtti. Kamera sayesinde ekiplerin müdahale ettiği olayların kayıt altına alınacağını anlatan Can, ''Bu sayede başta asayiş olmak üzere, trafik ihlalleri ve ekiplerin karşılaştığı tüm olaylar izlenip takip edilebilecek. Böylece suç ve suçlularla daha etkin mücadele edileceğini düşünüyoruz'' dedi.
     İlk etapta 4 polis otosuna 2 adet kamera yerleştirildiğini aktaran Can, önümüzdeki günlerde bütün ekip otolarına kamera sisteminin kurulacağını kaydetti.