Türkiye Maden İşçileri Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin acısını en çok kendilerinin bildiğini, Çöllolar Kömür Sahası'nda 9 kişinin toprak altında kalmasına sebep olan kişilerin cezalandırılmamasının kendileri üzdüğünü söyledi.

Soma'daki maden faciasıyla ilgili başlatılan hukuki süreci değerlendiren Bölükbaşı, Çöllolar Kömür Sahası'ndaki göçükle ilgili gözaltı ve tutuklama kararının olmamasına dikkati çekti.

Soma'da 301 ailenin yuvasına ateş düştüğünü, bir maden işçisi olarak yaşanan bu olayın acısının büyüklüğünü bildiklerini ifade eden Bölükbaşı, maden ocaklarında zaman zaman iş kazalarının yaşandığını, tek temennilerinin bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması olduğunu kaydetti.

Çöllolar'daki göçükte 11 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Bu işçilerden 9'u halen toprak altında yatıyor. Burada yaşanan olayla ilgili hiç kimseden ses çıkmıyor. En azından o ailelere kemiği de olsa çıkartılıp verilmeliydi. Yaşanan göçükle ilgili herhangi bir tutuklama olmadığı gibi halen eksikler giderilemediği için duruşma ertelendi. Soma'da tutuklama oldu. Elbistan'da 3 yıl önce yaşanan olayın suçlularını cezalandıralım ki orada yaşanan bu olaya örnek olsun. Bu işin sorumlarının cezalandırıldığını insanlar görmelidir."