Afyonkarahisar’a yapılması planlanan ve içerisinde birçok kültürel etkinliğin yapılabileceği müze inşaatı, yüklenici firmanın iflas ettiği iddiaları nedeniyle yarım kaldı. 2011 yılında temeli atılan müze inşaatının 2013 yılında bitirilmesi gerekiyordu. Aradan geçen 4 yıla rağmen müze inşaatının tamamlanmamış bölümleri çürümeye başladı.

TOKİ, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokolle Afyonkarahisar’da müze ve kültür kompleksini inşa etmek için harekete geçmiş ve 2011 yılında yapılan ihale inşaat başlamıştı. Türkiye’de örnek bir kompleks olacak müze için düzenlenen temel atma töreninde dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu, milletvekilleri, rektör ve belediye başkanı katılmıştı.

İlk kazma vurulmasının üzerinden 4 yıl geçen Kültür Kompleksi 20 milyon lirayı aşan bir bedelle ihale edilmişti. Şubat 2013’de tamamlanması hedeflenen, Afyonkarahisar Valiliği harita tabanlı Yatırım İzleme Programında yüzde 56’sı tamamlandığı belirtilen inşaatın, yüklenici firmanın iflası ile yarım kaldığı belirtildi.

Diğer müzeler için de bir referans olması amaçlanan örnek proje içinde müze ve kültür merkezi bir arada planlanmıştı. Mevcut projeye göre altı üniteden oluşan 3 katlı kompleks, kültür ve sosyal birçok hizmetin verilebileceği donanımlara sahip olacaktı. Tüm bu özellikleriyle Türkiye’de örnek bir merkez olacak olan inşaatın bitirilmesi için yeni bir ihale yapılacağı belirtilirken, ihalenin Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtildi. Ancak, ihalenin ne zaman tamamlanacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.