Afyonkarahisar'da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce kişi, terörü protesto etti.

Akşam saatlerinde İmaret Camii önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Şehir merkezinden Anıtpark'a yürüyen vatandaşlar, hükümet ve PKK aleyhine slogan attı. Kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

"SEÇİLMİŞ KRALLIK İMKANINI ERDOĞAN'A ASLA VERMEYECEĞİZ"

Yürüyüşe katılan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, 2009 yılında başlatılan 'ihanet süreci'nin ülkeyi buralara kadar getirdiğini söyledi. Şu anda ülkenin belirli bölgesinde AK Parti hükümetinin yanlış politikaları yüzünden iktidar ve egemenlik boşluğu söz konusu olduğunu belirtti. Parsak, "Milletimiz bunları esefle takip etmektedir. Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız da bunları endişeyle takip etmektedir. Bunların hesabını da mutlaka ilk fırsatta soracaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Mehmet Parsak, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bunu daha önce seçim zamanında yapmıştı. '400 milletvekili verin bu iş kansız halledilsin' demişti. Şimdide biz Dağlıca'dan şehit haberlerini aldığımız sırada bir televizyon programında yapmış olduğu açıklamada aynı şeyleri tekrarlamıştır. Talihsiz, maksadının çok ötesinde yüreklerimizi dağlayan ayrıca bir açıklama yapmıştır. Bundan dolayı kendisini kınıyoruz. Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanı'nın gerçek yüzünü her geçen gün biraz daha görmektedir. 400 vekili, başkanlık dediği seçilmiş krallık için istemektedir. Türk Milleti MHP'nin politik önderliğinde bu seçilmiş krallık imkânını Recep Tayyip Erdoğan'a asla vermeyecektir."

Konuşmalar ve yürüyüşün arından çok sayıda aracın oluşturduğu konvoy, şehir turu attı.