Afyonkarahisar’da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini arttıran kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Nisan ayında düşen şiddetli kar yağışı şehir merkezinde ve şehirlerarası yollarda ulaşımı aksattı. Dün akşam trafiğe kapanan Afyonkarahisar-Antalya Karayolu yapılan çalışmalar sonrasında yeniden trafiğe açıldı. Kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda kapalı yol bulunmuyor.

Kardan dolayı yollarda yaralamalı kaza meydana gelirken, Afyonkarahisar'ı İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya illerine bağlayan yollar kar ve buzlanma nedeniyle kısa süreli trafiğe kapatıldı. Afyonkarahisar- Antalya Karayolu’nun gidiş istikameti kapanırken, trafik tek şerit üzerinden verildi. Kapanan yol nedeniyle 5-6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Afyonkarahisar Temsilciliği gönüllüleri de yolun açılmasının ardından yakıtı biten bir aileye yardım götürdü. AKUT ekip lideri Mehmet Bülent Uğurluoğlu, 20 kişilik gönüllü bir ekiple gece boyu nöbet tuttuklarını, yollarda mahsur kalanların çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Uğurluoğlu, “ 24 saat esasına göre karayolunda hazır bekledik. Ulaşım Afyonkarahisar- Antalya karayolunun yanı sıra Afyonkarahisar- İzmir karayolundaki Dumlupınar mevkiinde de zaman zaman durdu. AKUT Afyon ekibi, gelen yardım talebi üzerine yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Afyon-Antalya Karayolu Damlalı Boğazı'nda mahsur kalan ve içerisinde 2 yetişkin ve 2 çocuğun bulunduğu araca ulaşarak yakıt desteği vererek ihtiyaçlarını karşıladı. Ekipler sabahın ilk ışıklarına kadar çok sayıda yiyecek, içecek, tıbbi malzeme, battaniye, çocuk bezi, mama, süt, benzin ve mazot yüklü bidonlarla hazır bekledi.” dedi.


KARAHİSAR KALESİ KARLA DAHA DA GÜZELLEŞTİ

Öte yandan, şehir merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 15 santime ulaştı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte evlerinden çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar ellerinde kürek ve süpürgelerle yollar ve evlerinin önlerini açmaya çalıştı. Kar yağışı hayatı ve trafiği aksatırken, il merkezinde güzel manzaralar oluştu. Şehrin simgesi olan ve adını aldığı tarihi Karahisar Kalesi ve Gedik Ahmet Paşa Külliyesi ile Camii de beyaza büründü. 3 bin 340 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 226 metre yükseklikteki tarihi kale, şehrin girişinden itibaren yağan karla birlikte izlenmeye değer bir görüntü oluşturdu.