Afyonkarahisar’da Mevlüt Öztürk isimli bir vatandaş Siirt’te 8 askerin PKK tarafından yapılan saldırı sonucunda şehit edilmesini protesto etmek için yolu trafiğe kapadı.

Anıtpark önünde akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu saatlerde PKK’nın yaptığı saldırılara tepki göstermek için aracını yolun ortasına çeken Öztürk, aracından inerek bağırmaya başladı. Öztürk, “Yeter artık yeter… anaların ağlamasın diyoruz bugün 12 şehidimiz var. Kimsenin kılı kıpırdamıyor. Özerklik ilan etmek istiyorlar ancak burası Türkiye ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Türkiye 12 şehit vermiş, adamlar özerklikten bahsediyorlar. Adamlar arabaları kesip tek tek yollarını kesiyorlar bu nedir? Bende burada geçeyim. Doğu arabalarının yollarını keseyim. Önlerini keseyim. Ege efeler diyarıdır. Göstermenin tam zamanı efelik böyle gösterilir. Madem çıkacağız Doğu’ya gideceğiz hep birlikte. Bende göstermek için bu eylemi yaptım.” dedi.

Öfkeli vatandaşın yol kapa olayı bir süre devam ederken olay yerine çok sayıda polis gönderdi. Olay yerine gelen polis toplanan kalabalığı polis dağıtmaya çalışırken protesto yapan vatandaşı da aracını yol ortasından kaldırması konusunda uyardı. PKK’ya tepki gösteren protestocu, bir süre sonra ikna olarak aracını yol ortasından kaldırdı. Polis, eylem yapan Mevlüt Öztürk’ün kimlik sorgusunu yapmasının ardından olay yerinden uzaklaştırdı.