Afyonkarahisar merkez, Sandıklı, Kızılören, Dinar, Şuhut ve İscehisar ilçelerinin köyleri başta olmak üzere 18 ayrı yerleşim yerinde etkili olan sel felaketinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Sel baskınlarında evler, besihane, samanlıklar, iş yerleri sular altında kalırken, haşhaş, arpa, buğday ve şeker pancarı ekili tarlalar suyla doldu.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kurum müdürleriyle birlikte yerleşim bölgelerinde incelemelerde bulundu. Güner, su yollarının kapanmasıyla evlere kadar ulaşan sel sularının bir an evvel boşaltılması için çalışmaların hızlandırılmasını isterken, bu çalışmalar sırasında gerekirse kamuya ait iş makineleri ile personelin tam kapasite çalışmasını, çalışmalar sırasında iş makinesi ile personele ihtiyaç duyulduğunda valilik olarak çalışan ve araç takviyesi yapılacağını söyledi.

"TESPİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Güner, yol güzergahı üzerinde sel felaketi nedeniyle evlerinde ve tarlalarında hasar oluşan vatandaşlarla da görüşürken, yardımlar konusunda kaymakamlıkların, taşkın koruma hususundaki konularda DSİ, yol ve köprülerin bakımı gibi hususlarda İl Özel İdaresi, tarla ve bahçe gibi yerlerdeki hasar tespitleri hususunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerce hasar tespiti çalışmalarının ivedilikle yapılmasını istedi. Güner, mal kayıplarının olduğunu, ancak can kaybının olmayışının kendilerini sevindirdiğini, hasar tespit çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Öte yandan 24 aralıksız yağan yağmur sularının sel dönüşmesiyle Sandıklı ilçesi Kaplıca bölgesiyle Alagöz, Yolkonak ve Ürküt köyü, Kızılören ilçesine bağlı Ekinova köyü, Dinar İlçesine bağlı Tatarlı beldesi, Şuhut ilçesi merkez Gazipaşa Mahallesi, Atlıhisar ve Hallaç köyleri, İscehisar ilçesine bağlı Karakaya köylerinde su baskınları ve taşkınlar yaşandı.