AK Parti’de uzun yıllar siyaset yapan, 7 Haziran seçimlerinde birinci sıradan aday gösterilen Av. Halil Ürün’ün 1 Kasım seçimlerinde liste dışı bırakılması tabanda şok etkisi yaptı. Sosyal medya üzerinden görüşlerin paylaşan bazı partililer “Ürün’ü nasıl liste dışı bırakırsınız? Bu ne biçim liste? AK Partiye oy yok” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Ürün, liste dışı bırakılmasına ilişkin olarak yerel gazeteye yaptığı değerlendirmede, aday gösterilmemesi üzerine bazı partililerin üzüntülerini dile getirdiğini ancak üzülecek bir durum olmadığını söyledi. Ürün, "Bulunduğumuz görevler hiçbir zaman sürekli görevler değildir. Görevimizi onurumuzla, şerefimizle hep birlikte diğer ağabeylerimize ablalarımıza devrettik. Dolayısıyla hiç üzülecek bir şey yok. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Neden sorularını pek çok şekilde cevaplamak mümkündür. Dünya hayatı iman ve imtihandan ibarettir.” dedi.

“MİLLET AK PARTİNİN KULAĞINI ÇEKTİ”

7 Haziran seçimleri sonucu bir hükümet kurulamadığını ifade eden Ürün, “Aziz millet AK Parti’nin kulağını çekti. Hatta biz AK Partililer birbirimizin kulağını çektik. Tüm bunların halk arasında arazide olan bir kişi olarak söylüyorum; bizi en çok zorlayan bireysel menfaatini elde edememiş AK Partili kardeşlerimizdir. Canları sağ olsun bize yaptıkları helali hoş olsun. Ama ne oldu? 78 milyona yapılmış oldu.” açıklamasında bulundu.