Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği, çıraklık eğitim merkezlerindeki öğrencilere yönelik başlattığı 'İş Atölyesinden Toplumla Kucaklaşmaya Bir Adım Atmak' isimli projeyi tamamladı. Öğrencilerin sosyalleşme bilincini geliştirmeyi hedefleyen projeye katılanlara düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında 6 ay sürecinde öğrencilere çeşitli seminerler ve sosyal aktiviteler düzenlendi. Kişisel gelişim, kendini ifade etme, etkili iletişim ve beden dili etkili pazarlama ve müşteri ilişkileri, madde bağımlılığı ve iş kazaları, iş ve iş güvenliği, ilk yardım seminerleri verildi.

Dernek Başkanı Baysal Doğan, dernek olarak çeşitli projelerle gençlerin hem sosyal yaşantısına hem de iş hayatına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, "Sosyalleşme konusunda sıkıntı çeken öğrencilerin sosyalleşme bilincini alırken insanlarla sağlıklı bir şekilde özgüveni yüksek bireyler olarak iletişim kurmalarının sağlanmasını hedefliyoruz." dedi. Doğan, öğrencilere toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunda boş vermişlik duygusunun hakim olduğunu gördüklerini ifade eden Doğan, bununla beraber gelecekle ilgili bir kaygı taşımamalarının yanında gelecekle ilgili bir planlama yapmadıklarının görüldüğünü kaydetti. Doğan, bundan dolayı çoğunun yaptığı işi severek yapmadığını, hem kendi hayatını hem de toplumun huzursuzluğuna neden olduğunu dile getirdi. Doğan, düzenledikleri seminerler ve sosyal etkinliklerle öğrencilerin bir çok sıkıntısını iyi bir rehabilitasyon süreciyle asgariye indirmeye çalıştıklarını kaydetti.

40 ÖĞRENCİ SERTİFİKA ALDI

Çıraklık Eğitim Merkezi'ndeki 15-20 yaş arasındaki 40 kişiye verilen seminerle toplumun içerisinde bir statülerinin olduğu, doktorun, öğretmenin, mühendisin yaptığı işler ne kadar önemli ise kendilerinin de yapacağı işlerin önemli olduğu bilincinin uyandırılması sağlandı. Kendini ifade etme, ikili ilişkiler nasıl olmalı, empati kurma, iş veren ve işçi ahlakı, esnaflık yapıyorsa müşteriye nasıl davranılır, bir işletmede işçi olarak çalışıyorsa müşterilere ve işverene karşı sorumlulukları gibi konu başlıkları adı altında eğitimler verildi.