Afyonkarahisar Sağlık İl Müdürlüğü, hastalara habersiz ev ziyaretleri uygulaması başlatarak “Hastaneden ve doktordan memnun musunuz?” diye soruyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşa sunulan sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, alınan hizmetten memnuniyetin arttırılması, daha kaliteli hizmet sunulması amacıyla başlatılan sağlık yöneticilerinin evde hasta ziyaretleri uygulamasına başlandı. Afyonkarahisar’da sağlık kurum ve kuruluşlarında hizmet alan hastalar arasından rastgele seçilenler evlerinde ziyaret ediliyor. Aldıkları sağlık hizmeti, sağlık kurum ve kuruluşlarının sağlık sistemi hakkındaki duygu ve düşünceleri alınıp, varsa şikayet ve önerilerini dile getirmeleri isteniyor.

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, bu ziyaretler sayesinde pek çok sorunu birinci ağızdan dinleyip hemen çözüm bulabileceklerini söyledi. Yemenici, uygulamanın bakanlığa bağlı sağlık kurum ve kuruluşları tarafından sunulan sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunumunu sağlamak açısından önemli olduğunu kaydetti. Yemenici, hasta memnuniyetini artırmak için sağlık tesislerinde tedavi gören hastaların, sağlık sunumu ve sağlık sistemi hakkındaki duygu ve düşüncelerini, sunulan hizmetlerle ilgili beklentilerin öğrenilme fırsatı bulduklarını anlattı.

Ziyaretleri kendisi başta olmak üzere Halk Sağlığı Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, yardımcılar ve hastanelerdeki bütün yöneticilerin gerçekleştireceğini ifade eden Yemenici, aile hekimliğinden, 112 Acil hizmetlerinden hizmet almış olan, doğum yapan, ameliyat olan, yoğun bakımdan çıkan, diyabet veya kronik böbrek hastası vatandaşlarımızdan tedavisini görüp iyileştikten sonra evlerine taburcu olanlara habersiz gittiklerini belirtti.

Sağlık Müdürü Dr. Yemenici son olarak bir hatırlatmada da bulundu. Her olay gibi bu olayın da suistimal edilme tehlikesinin olduğunun altını çizen Dr. Yemenici, "Ziyaretlere yöneticiler olarak bizzat biz geliyoruz. Vatandaşımız kapıyı açmadan önce eğer tedirgin oldu ise isim alsınlar. Mesai saatlerinde gelineceği için 4440430 numaralı telefondan ya da resmi internet sayfalarımızdan bu isimleri fotoğraflarıyla beraber teyit edip doğrulasınlar." dedi.