Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı Av. Umut Kılıç'ın, hakimlik ve savcılık sınavının mülakatı için gittiği Ankara'da, Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanması baroların tepkisine yolaçtı. Afyonkarahisar Barosu da "Tüm hukukçuları bu haksızlığa karşı meslektaşımıza destek olmaya çağırıyoruz." dedi.

Afyonkarahisar Barosu da konuyla ilgili internet sitesinden yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi: "Olayın baromuz tarafından öğrenilmesini takiben meslektaşlarımızın ailesiyle birlikte Baro Başkanımız Turgay Şahin Ankara’ya hareket etmiştir. Meslektaşlarımızın haksız tutuklanması sebebiyle yapılması gereken her türlü girişimi baromuzca yürütülmektedir. Tüm hukukçuları bu haksızlığa karşı meslektaşımıza destek olmaya çağırıyoruz.

Baromuz üyesi meslektaşımız Avukat Umut Kılıç, Adli Yargı Hakimlik ve Savcılık Sınavı'nın yazılı aşamasından sonra 21 Nisan 2015 tarihinde mülakat sınavına katılmak üzere Ankara’ya gitmiştir. Mülakat esnasında dile getirdiği iddia edilen sözler nedeniyle Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret ve kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir."