Afyonkarahisar’da balıklandırma programı çerçevesinde göl ve göletlere 150 bin adet balık bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, doğal göller ile göletlerdeki balık faunasının sürekliliğinin önemli olduğunu söyledi. Arap, “Bu amaçla her yıl düzenli olarak ve ihtiyaç duyulan yerlerin balıklandırılması için program yapılmakta ve balıklandırılmaktadır. Bu yıl Ahmetpaşa, Akyuva, Üçlerkayası, Tazlar, Değirmenayvalı Gezler Göletleri ile Eber ve Karamık Göllerine 150 bin adet yavru sazan bırakılmıştır.” dedi.

Balık neslinin sürekliliği için her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Arap, vatandaşların da boy ve zaman yasaklarına uymaları çağrısında bulundu. Arap, şöyle devam etti; “Unutulmamalıdır ki göl ve göletlerimizdeki balık neslinin devamı, halkımızla ortak hareket etmemize bağlıdır. Boy ve zaman yasaklarına uyulmaz, küçük balıklar avlanırsa ve özellikle üreme dönemlerinde bilinçsiz olarak kıyıya yanaşan anaçların avlanması balık neslinin sürekliliğine vurulan bir darbedir. Bu nedenle balık avcılığı yapan amatör avcılarımızın bu bilinçte olması gerekmektedir.”

Hüseyin Arap, il müdürlüğünün izni ve bilgisi dışında her ne türde olursa olsun başka kaynaklardan balık getirilerek atılmamasını, bu durumun diğer balık türlerinin baskılanmasına ve hatta yok olmasına neden olabildiğini anlattı.