Türkiye'nin en önemli termal merkezlerinden Afyonkarahisar'da otellerin bayram tatilinde doluluk oranı yüzde 100'lere yaklaştı. Oteller bayramda yaklaşık 20 bin kişiyi misafir ederken, esnaf da tatil süresince geçiş yapan 100 bine yakın araca satış yapmaya hazırlanıyor.

Korel Termal Otel'in her bayramda olduğu gibi bu bayram da doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığı belirtildi. Her yaş misafire hitap edecek eğlence, sürpriz oyunlar, özel animasyon ve gösterilerle bir program hazırlayan otel, her geçen gün yeni ortamlarla hem sağlık hem de eğlence turizmine katkı sağlamaya çalışıyor.

İkbal Termal Otel'de de bayram nedeniyle rezervasyonların yüzde 80'i bulduğu bildirildi. Misafirlerine daha şık ve konforlu ortamlar hazırlayan otel; SPA yemek kalitesi ve lezzetiyle kendisinden söz ettiriyor. Osmanlı mutfağının seçkin yemek çeşitleriyle müşterilerine hizmet vermeye hazırlanıyor.

Sandıklı Thermal Park Hotel de misafir memnuniyetinde yüzde 95'leri yakaladı. Otelin bayram doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı ifade edildi. Yeni salonlar ve aktivitelerle misafirlerine huzurlu bir tatilin kapsını aralayan otel, yeni aktivilerle müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

Termal Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar termal kaynaklarıyla ünlü kentteki otellerde Ramazan Bayramı doluluk oranlarının yüzde 90'lar seviyesinde olduğunu söyledi. Acar, bu bayramda kentin yaklaşık 20 bin kişiyi ağırlamaya hazırlandığını, otellerin misafirlerine değişik program ve aktiveler sunmaya hazırlandıklarını dile getirdi.

BAYRAMDA 90 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Normal günde 50 bin aracın geçtiği Afyonkarahisar'da, otogara giren otobüs sayısında ise yüzde 50 artış gözleniyor. Bu durum esnafın ve firmaların da yüzünü güldürüyor. Kara yollarının kavşak noktası konumunda olan kentte bayram nedeniyle araç sayısında ciddi artış yaşanıyor. Çevre yolundan geçen sürücüler meşhur Afyonkarahisar sucuğunu, lokumunu ve kaymağını alarak ya da tesislerde konaklayarak kent ekonomisine önemli katkı sağlıyor.