Afyonkarahisar’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 9. etap için 39 proje onaylandı. Tutarı 48 milyon lira olan projeler için 24 milyon liralık hibe desteği verilecek. Projeler arasında en çok bitkisel ürün işleme ve paketleme tesisi bulunuyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, kırsal yatırımların desteklenmesi projelerine başvuruların giderek arttığını, bu sayede yeni yatırım ve yeni istihdam alanlarının kazandırıldığını belirtti. Arap, 9. etapta talep edilen hibe miktarının 8 etabın toplamında verilmiş olan hibe miktarından fazla olduğunu, 39 proje için yatırımcılar tarafından talep edilen hibe miktarının yaklaşık 24 milyon lira olduğunu dile getirdi.

PROJELER NELER?

Onaylanmış olan 39 adet proje, 3 adedi hayvansal orjinli gübre işleme paketleme ve depolama, 18 adedi bitkisel ürün işleme paketleme ve depolama, 5 adedi alternatif enerji kaynaklı sera, 6 adet çelik silo yatırımları, 2 adet soğuk hava deposu ve 5 adedi de alternatif enerji üretim tesislerinden oluşuyor.