Afyonkarahisarlılar, polis baskınıyla Bank Asya’nın yönetimine el konulmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, Bank Asya'ya destek olmak için sabahın erken saatlerinden itibaren şubeye akın etti.

Vatandaşlar, erken saatlerden itibaren hukuksuz olarak yapılan yönetim değişikliğine tepki göstermek için ellerindeki paraları şubeye yatırıyor. İmkanları ölçüsünde bankalarına destek olan vatandaşlardan 50 lira yatıran da var, bin lira yatıran da var, araba almaktan vazgeçip parasını bankasına destek için getiren de.

Hüseyin Akgül de yapılan hukuksuzluğa sert tepki gösterenlerden. Yeni doğan çocukları olduğunu belirten Akgül, "İhtiyacımız vardı. İki aydır araba almak için bekliyordu. Tam bir tane araç buldum, bugün yola çıkacakken bu olaydan dolayı iptal ettirdim ve paramı bankaya yatırıyorum, bankama sahip çıkıyorum. İnşallah batıramayacaklar." dedi.

Yeni doğan bebeğinin hediyelik altınlarını destek için bankaya getiren İsmail Zencir de son bir yıldır algı operasyonu yaşadıklarını söyledi. Bunlara engel olmak ve destek olmak için burada olduklarını ifade eden Zincir, 20 gün önce doğan çocuğuna gelen hediyelik altınları bozdurup bankaya destek olacağının belirtti. Bankaya müdahalenin ekonomik krize neden olacağını herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Zencir, "Bankamıza destek olalım. Herkes destek olmak için burada arabasını satan, evini satan destek olmak için burada. Yani Avrupa’da küçük bir banka batırıldı. Bütün Avrupa sarsıldı. Zaten ülkemizin ekonomik durumu bellidir. Bankaya müdahalenin hem dış ülkeler açısından, hem de ülkemiz açısından büyük bir hegemonya olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Bank Asya’nın milletin bankası olduğunu belirten Kerem Sağlam da bu bankanın milletin bankası olduğunu kaydetti. Sağlam, şunları söyledi: "Biz bu yola başkoyduk. Birileri ne yapmaya çalışırsa çalışsın, bilsinler ki bu millet bu banka sahip çıkacak. Bu banka batmayaca, bu banka batarsa Türkiye batacak. Algı oluşturulmayla miletin kafası karıştırılamaz. En nihayetinde millet gerçekleri görecek. İnşallah ülkemiz bu sıkıntılardan kurtulacak. Biz biliyoruz ki bu milletin sıkıntıya değil huzura ihtiyacı var. Bunun için yapılanları bildiğimizi, ama bunun karşısında daha fazla sahip çıktığımızı birilerinin bildiğini bilmesini istiyoruz."

Ayşe Türe de haksızlıklar karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu belirterek, safını belli etmeye geldiğini kaydetti. Türe, hesap açtırmaya geldiğini ifade ederek, her haliyle bankanın arkasında olduklarını dile getirdi.



DÖVİZLERLE PROTESTO

Sabahın erken saatlerinde aralarında çocuklarının da bulunduğu Afyonlular ellerinde dövizlerle birlikte hukuksuzluğa sert tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar çocuklarıyla birlikte gelip kumbarada biriken paralarını yatırdı. Banka önüne gelen kalabalık ellerinde ‘Millet Bankasına Sahip Çıktı’, ‘ Devletin Batıramadığı Banka’, ‘ Çekmeye Değil Yatırmaya Geldik’, ‘ Biz Bitmeden Bank Asya Bitirilemez’ dövizleriyle olaya tepki gösterdi.