Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya'ya vatandaşların desteği devam ediyor. Bank Asya Afyonkarahisar Şubesi önünde toplanan vatandaşlar, davul zurna eşliğinde şube önüne koydukları çelenklerle desteklerini ilan etti. "Para çekmeye değil, yatırmaya geldik", "Burada helal para var", "Devletin batıramadığı banka" yazılarının yer aldığı çelenkler bankanın girişini süsledi.

Bank Asya'nın devlet eliyle batırılmaya çalışıldığını belirten vatandaşlar, "Millet bankasına sahip çıkıyor. Dünyada bir bankaya nasıl sahip çıkılır eşi benzeri görülmemiş bir hadise.” diye konuştu. Şaban Kayaalp, sözde batırılmaya çalışılan bankanın önünde olduklarını ancak para yatırmaya gelenlerin yoğunluğundan sıra bulamadıklarını söyledi. Kadyaalp, "Allah’ın izniyle güneşe hakaret eden kendine karanlık eder. Bu bankanın önünde beklediler ‘belki paralarını çekecekler’ diye ama para yatırma kuyruğundan diğerlerine sıra gelmiyor. Allah’ın izniyle biz bankamıza sahip çıkacağız, çıkıyoruz. Burada bulunan gönüllülerden Allah herkesten razı olsun. Kimse para çekmiyor para yatıyor." dedi.

Yunus Seymen de bankalarına destek olmak için geldiğini belirtti. Sürecin başından buyana sıkıntı yapmaya çalışıldığını ifade eden Seymen, "Allah izniyle bunlarda geçecek, bunlar geçici şeyler hiçbir sıkıntı olmayacak. Bakıyorum şöyle; basında, medyada destek çığ gibi. Vatandaşımız sağolsun küçüğüyle, ninesiyle, dedesiyle bankamıza sahip çıkmaya çalışıyor. Aldıkları ve kendilerine hediye edilen altınları getirip bankaya yatırıyor. Kumbarasını poşetler içerisinde getirip bankaya yatırıyor." diye konuştu.

"Bu insanlar bu milletin bankasına sahip çıktığını gösteriyor" diyen Seymen, şunları söyledi: "Bu süreçte şunu öğrendim; Dünyada hiçbir örneği yok dünyaya misal teşkil edecek bir hadise bu. Bir bankaya nasıl sahip çıkılır. Bir banka mudisi bankasına nasıl sahip çıkar gayet güzel görüyoruz. Bu bir rezalettir, dünya tarihinde böyle bir şey yoktur. Dünyayı dinliyorsunuz tüm ekonomistler ‘böyle bir saçmalık olmaz’, basın, medya ‘böyle bir şey olmaz’ diyor onun için böyle basit ve çürük şeylerle devlet uğraşmasın, devlet kendini işene baksın vatandaşta kendi işine baksın."