Afyon Gazeteciler Dayanışma Derneği(AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, artık bu ülkede hiç kimsenin acı çekmek istemediğini söyledi. Abdioğulları, “Biz bu ülkeye yakışır, kardeşlik ve başarı öykülerini duyurmak istiyoruz.” dedi.

Ülkede artan terör olaylarının, her vatandaş gibi gazetecileri de etkilediğini ifade eden Abdioğulları, şehit haberlerini vermenin de, yorumunu yapmanın da gazeteciye düştüğünü belirtti. Abdioğulları, “Ama en çok, şehitlerin cenaze töreninde zor bir görevi ifa ediyoruz. Her şehidimizin cenaze töreninde ‘acı’ çekiyoruz. Bu kelimeyi özellikle kullanıyorum. Birincisi, gerçekten acılar üzerine kurulmuş haberler isteniyor muhabirlerden. Muhabirler bu yönde haber metinleri yazıyor, kameramanlar tabuta sarılan çocukların, annelerin, babaların görüntülerini çekiyor. Foto-muhabir arkadaşlarımız, yanaklardan süzülen gözyaşı karesini yakalamak için uğraşıyor. Fakat bunları yaparken bir taraftan da insani olarak acı çekiyoruz.” diye konuştu.

Abdioğulları, çoğu meslektaşının kendi gözyaşlarına deklanşörü siper ettiğini belirterek şunları söyledi: “Dokunsanız ağlayacak gazeteciler, ağlaması görünmesin diye kameralara, fotoğraf makinelerine, not defterlerine sığınıyor. Ülkenin siyasi durumu hakkında elbette yorumlarımız var. Terörün nasıl biteceğine kafa yoran bir meslek grubuyuz. Terörle mücadelenin vazgeçilmez bir unsur olarak kabul edilmesinden yanayız. Ama artık biz bu ülkede kelimenin iki anlamıyla da acı çekmek istemiyoruz. Biz bu ülkeye yakışır, kardeşlik ve başarı öykülerini duyurmak istiyoruz.”