Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkanı Sefa Noyaner, Türkiye’de sanayinin kalbi durumundaki Marmara Bölgesi’nin giderek tıkandığını belirterek, “Marmara’nın tek alternatifi Adana’dır.” dedi.

Adana ekonomisi ve AGİAD’ın vizyonu hakkında değerlendirmelerde de bulunan Sefa Noyaner, “Çukurova bölgesinin çok avantajlı iklim ve lojistik koşullara sahip olduğunu vurguladı.
Türkiye’de sanayinin kalbi durumundaki Marmara Bölgesi’ndeki tıkanıklığın iş dünyasını uzun zamandır yeni bir sanayi bölgesi arayışına yönlendirdiğini hatırlatan Noyaner, “Tıkanmış Marmara’nın tek alternatifi Adana’dır. 18. yüzyılda bile 122 üretim tesisine sahip olacak kadar sanayi tarihi ve kültürü olan Adana bölge olarak ele alındığında Türkiye’nin en avantajlı yatırım bölgesidir. Asya, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına yakınlığı, bereketli toprakları, uygun iklimi, Mersin, İskenderun limanlarına, Yumurtalık Serbest Bölgesi’ne yakınlığı, BTC tesisleri, Enerji İhtisas Alanı, kara, hava, deniz taşımacılığına uygunluğu Adana’yı en avantajlı yatırım alanı konumuna getirmektedir. Zaten Ekonomist Dergisi de 2009 yılında Adana’yı Türkiye’de yatırım için en uygun yer olarak tanıtmıştı.” diye konuştu.