Eskişehir'de hükümlü ve tutuklularla aynı nezarethaneye konuldukları için ağır hakaretlere maruz kalan gözaltındaki polisler, avukatların şikayeti üzerine savcının girişimleri sonucu nezarethaneden alınarak adliyenin konferans salonuna götürüldü.

Avukat Turgay Balaban, gözaltındaki polislere yönelik adliyedeki psikolojik işkencenin şikayetleri üzerine, savcının girişi sonucu sona erdiğini söyledi. Balaban, polislerin duruşma için gelen tutuklu ve hükümlülerin olduğu yerden alınarak adliyenin konferans salonuna götürüldüğünü ve burada haklarında verilecek kararı beklediğini kaydetti.

Avukat Balaban, "Bugün diğer mahkemelerde de duruşmalar var. Adliyedeki nezarethanede jandarmanın getirdiği tutuklu ve hükümlüler, polislere ağır küfür ve hakaretlerde bulundu ve zaman zamanda bulunuyor. Ne hikmetse bu tutuklu ve hükümlülere bu polislerin kendilerini yakaladığı iletilmiş olmalı. Çünkü bu kişiler, bu polislere ‘sizden öcümüzü alacağız. Size göstereceğiz.’ diyorlar. Demek ki bu insanlar buraya bilinçli getirilmiş. Ama girişimler netice verdi. Savcı devreye girdi ve polisler bu ağır hakaret ve küfre maruz bırakıldıkları ortamdan alındı." diye konuştu.