Narman ilçesine bağlı Ergazi Köyü İlkokulu'nda skandal görüntüler ortaya çıktı. Taş binada faaliyet gösteren, 28 öğrencinin eğitim gördüğü iki derslikli okul binasının içler acısı durumu görenleri hayrete düşürdü.

Ergazi köyündeki ilkokulun iç duvarlarında, zemin ve tavanında oluşan çatlaklar geçici tedbirlerle kapatılmaya çalışılmış. Köylüler ve okul yönetimi, okulda oluşan ağır hasarı gidermek için mobilya köşebent demirleriyle tavanla duvarı çivilemek suretiyle bir arada tutmaya çalışmış. 23 Nisan'da okulu ziyaret eden bir vatandaş, cep telefonuyla okulun içler acısı durumunu görüntülemeyi başardı. Zeminde yaşanan çatlaklar, duvarların arasında oluşan büyük yarıklar, zemin ile duvarlar arasında oluşan hasarlar görüntüyü seyredenleri hayrete düşürdü.

Okulun içinden ve dışından görüntü almak isteyen medya mensuplarına, okuldaki biri asaleten diğeri vekil öğretmen haber ekibine izin vermedi. Köylüler de habercilerin okuldan görüntü almasına tepki gösterdi. Köy muhtarı ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.