Çankaya Belediyesi’nin Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden, sadece ilçede değil Başkent’in her yerinden başvurabilen bin 600 hasta hizmet aldı.

Sağlık hizmetlerinin en temel hak olduğu anlayışı ile Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ni açan Çankaya Belediyesi, ağız ve diş sağlığı ve merkez bünyesindeki diğer hizmetleri ücretsiz olarak veriyor. Merkeze başvuran, Irak’tan Türkiye’ye gelen sığınmacı Türkmen hastalar da, tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanıyor. Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ne müracaat eden hastalar, diş taşı temizliği, dolgu, diş çekimi, florlama gibi birinci basamak sağlık hizmeti alıyorlar. İleri derecede tedavi görmesi gereken hastalar ise tam teşekküllü hastanelere yönlendiriliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nde görev yapan 6 diş hekimi, Çankayalılara öncelikli olarak ağız ve diş sağlığını korumanın önemi hakkında bilgilendirme yapıyor. Başvuran hastalar genel muayeneden geçirilerek diş fırçalamadan ve ağız diş sağlığının nasıl korunması gerektiğine kadar yapılması gerekenler konusunda detaylı olarak bilgi veriliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Biriminin, okullarda öğrenciler için bilgilendirme seminerleri de düzenlenmesi planlanıyor. Okullarda diş taraması yapmayı planlayan birim, tespit ettiği olumsuzlukları gidermek için çocukları Sağlık Merkezi’ne davet ederek, burada yapılabilecek işlemlerle çocukların sağlıklı bir gelişim göstermesine destek vermeyi hedefliyor.