Geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybeden Agos gazetesi kurucularından Sarkis Seropyan için Feriköy Surp Vartant Kilisesi'nde tören düzenlendi. Ailesi ve Ermeni cemaatinin yoğun katılımıyla gerçekleşen törende taziyeleri Seropyan'ın oğlu Vagorşag Seropyan kabul etti.

Feriköy'deki törene, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, öldürülen gazeteci Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Ermeni cemaatinin önde gelen temsilcileri, Seropyan ailesinin yakınları katıldı. Seropyan'ın cenazesinin kiliseye getirilmesinin ardından rahip olan oğlu Vagorşag Seropyan taziyeleri kabul etti. Taziyenin ardından kilisedeki törene geçildi. Duaların ve dini merasimin ardından Seropyan'ın aynı zamanda arkadaşı olan üst rahip Tatu Anusyan konuşma yaptı. Cenaze sırasında ön sırada töreni izleyen Seropyan'ın eşi Manişag ve kızı Garine gözyaşlarına hakim olamadı. Anusyan'ın konuşması ve duasının ardından Seropyanı'ın cenazesi kurucusu olduğu Agos gazetesi önüne getirildi. Burada alkışlarla karşılanan cenaze, ardından Feriköy'deki Ermeni Mezarlığı'nda defnedildi.

Seropyan'ın birlikte çalıştığı Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, Seropyan'ın birikimi ve tecrübesiyle önemli bir değer olduğunu, kendisi ile konuşup tecrübelerinden yararlanmak fırsat beklediklerini söyledi. Danzikyan, Seropyan'ın bir süredir tedavi gördüğünü de sözlerine ekledi.