Ağrı'da, uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 42 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Doğubayazıt çevreyolu üzerinde düzenlenen uygulamada; sürücülüğünü R.E. isimli sahsın yaptığı 34 XX XX plakalı araç uygulama noktasında durduruldu. Araç şoförünün ve yanındaki şahsın çelişkili beyanlar vermesi ve tedirgin davranışlarda bulunması üzerine dedektör köpeklerle araç kontrol edildi.

Manas ve Thor kod adlı narkotik dedektör köpeklerin, aracın çeşitli yerlerinde aktif tepki vermesi üzerine araçta suç ve suç unsurlarının bulunabileceği değerlendirilerek arama yapıldı. Aracın tavan kısmına özel bölme oluşturulduğu tespit edildi. Oluşturulan zula kapaklarının açılması ile şeffaf poşet içerisinde toplam 42 kilo 468 gram eroin maddesi ele geçirildi. Araç sürücüsü ve yanındaki Y.D. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.