Bazı eğitim kurumlarına yönelik operasyonlara Ağrı da eklendi. Ağrı'da eğitim faaliyetlerini başarıyla sürdüren Özel Nil Eğitim Kurumları da polis baskınlarından nasibini aldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'ne bağlı ekipler nezaretinde sabah baskına uğrayan okulda 8 kurumdan ekipler, denetimlerini sürdürüyor.

Gelen görevlilerin ellerinde hazır çok sorulu matbu olarak hazırlanmış formlar bulunması dikkat çekti. Görevlendirme yazısı ve kimlik göstermeyen denetim ekibi ile okul idarecileri arasında tartışma yaşandı. Daha sonra verilen yazı ve kimliklerin gösterilmesinin ardından çalışmalara devam edildi.

Polisler eşliğinde eğitim kurumuna baskın yapılması, veliler ve idareciler tarafından tepki topladı. Eğitim kurumlarına polis yığarak algı oluşturulmak istendiğini ifade eden kurum yöneticileri, bölgede artan terör olayları, şehit haberleri, güvensizlik, eğitimsizlik, işsizlik ve yatırımsızlık varken bu operasyonların bölge halkına zarar verdiğini ve devlet kurumlarına güveni azalttığını anlattılar.