Ağrı Valisi Musa Işın tarafından Suruç katliamının protesto edildiği açıklamaya katıldıkları gerekçesi ile görevlerinden uzaklaştırılan 13 kamu çalışanı, HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, DBP ve HDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup tarafından SES Ağrı Şubesi'nde ziyaret edildi. Kamu emekçilerini tek tek dinleyen heyet, görevinden uzaklaştırılan çalışanlar ile dayanışma içinde olduklarını belirtti. Ziyarette konuşan HDP'li Taşdemir, Kürdistan'da özel savaş yürütüldüğünü ve bu illerin başında Ağrı'nın geldiğini vurguladı.

TAŞDEMİR: AĞRI VALİSİ AKP İÇİN ÇALIŞIYOR

HDP Ağrı Milletvekiili Taşdemir, Ağrı Valisi Musa Işın'ın AKP için çalıştığını belirterek, "Demokratik kitle örgütlerine yönelik saldırılar var. Topyekûn bir sindirme politikası uygulanıyor. Biz bunlara karşı direneceğiz. Ağrı Valisi bir AKP il başkanından daha çok AKP için çalışıyor. Tamamıyla olaya politik yaklaşıyor. Suruç katliamı vicdan sahibi olan herkesin karşı çıkması gereken bir saldırıdır. Bu saldırıyı protesto ettikleri için sizi görevinizde uzaklaştırması saçma sapan bir olaydır. Biz bunun takipçisi olacağız. Her zaman sizin yanınızdayız." dedi.

Belediye Eşbaşkanı Kubilay da görevden uzaklaştırılanlar ile dayanışma içinde olacaklarını ve yapılan soruşturmanın hukuki hiçbir yönünün olmadığını vurguladı. Kubilay, "Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bunlar seçime kadar herkese baskı uygulayacaklar. İnsanın en demokratik hakkını kullanmasına bile müsaade etmiyorlar. Biz görevinden uzaklaştırılan arkadaşlarımız ile dayanışma içindeyiz. Her zaman her şekilde onların yanındayız." diye konuştu.