Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Ahir Dağı'nda düzenlenen yürüyüşte, katılımcılar 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ile Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği (KADAK) tarafından düzenlenen anma yürüyüşünde Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçik anıldı.

Ahir Dağı eteklerinde başlayan yürüyüşte katılımcılar 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak çoğunluğu karla kaplı güzergahta yaklaşık 2 kilometre yürüdü. 2 bin 100 metre rakımda son bulan yürüyüş sonrası saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, donarak şehit düşen Mehmetçik için dua edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, 99 yıl önce Kars'ı Rusların işgalinden kurtarmak için mücadele veren askerlerin Allah-u Ekber Dağı'nda tek kurşun atmadan şehit olduğunu anlattı.

Sarıkamış destanının 99. yıl dönümünde Türk gençliğine bu farkındalığı hissettirmek adına karlar üzerinde bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kabakçı, "Sarıkamış Harekatı sırasında şehit askerlerimizin nasıl üşüdüğünü, sabahların olmadığı o gecelerde buz kesen o koç yiğitleri andık. O yiğitleri, karlar üzerinde gençlerle hatırlamak istedik. Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan askerlerimizin ruhu şad olsun, onları asla unutturmayacağız" dedi.

Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Asim Demirdöven de Sütçü İmam'ın torunları Kahramanmaraşlı gençlerin şehitlerini unutmadıklarını, Şarıkamış şehitlerinin hangi şartlarda şehadet şerbetinin içtiklerine bir kez daha şahit olduklarını kaydetti.

KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan ise 150 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak karda yürüdüklerini bildirdi.

Yürüyüşe katılan gençlerden Eda Kar, Sarıkamış şehitlerini anmak için burada olduğunu söyledi. Kar, "Her kesimden ve her yaştan gençlerle birlikte Sarıkamış şehitlerini anmak için buradayız. Onlar kadar olmasa da biraz üşüdük ama buna değdi" diye konuştu.