İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ve Ahıska Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği (AKYAD) yönetim kurulu ve üyeleri son günlerdeki terör olaylarını kınamak amacıyla biraraya geldi.

TOKİ Konutları Ahıskekent Dernek merkezinde toplanan grup adına basın açıklamasını İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Dr. İbrahim Agara okudu. Agara, şunları kaydetti: “Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları milletimizi üzüntüye boğmuştur, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve polisimize haince ve kalleşçe yapılan saldırılardan medet bekleyenler bilmelidirler ki, milletimizi beraber yaşama kararlılığından döndüremeyeceklerdir. Ülkemizdeki barış ve huzur ortamından rahatsız olan terör örgütü ve onların taşeronları bir çok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olmuşlardır. Teröristlerin tek hedefi huzur ortamının bozulmasıdır. Hedef 77 milyon Türk insanının kardeşliğini bozmaktır. Terörün milleti, dini, ırkı, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı ve hiç bir mazereti yoktur, olamaz. Terör terördür. Ülkemizdeki barış ve istikrar ortamına, demokrasimize yönelik hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve askerlerimize karşı kalleşçe saldırıları lanetliyorum."

Ahıska Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Av. Muhammet Işık, şu ifadeleri kullandı: “Hain pusularla askerlerimize ve güvenlik güçlerimize saldırmayı sürdüren terör örgütleri milletimiz var oldukça asla kirli emellerine ulaşamayacaktır. Terör olayları Türk milletini asla yıldıramaz. Bu nedenle bütün terör olaylarını şiddetle kınıyoruz. Vatan ve millet sevdalısı Ahıska Türkleri adına tüm şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyor, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralı polis ve askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Ayrıca bu münasebetle, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da içtenlikle kutluyoruz."