Gazeteci Yazar Ahmet Altan, "Erdoğan, dikta kurmak istiyor ama bu olmayacaktır. Toplum korktu ve sustu, ama korkacak bir şey yok. Bu zorbalığın önüne geçmezsek daha kötü şeyler olur. Niye bu ülkenin çocukları AKP seçim kaybettiği için ölüyor?" dedi.

Gazeteci - Yazar Ahmet Altan, Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Özel Gündem programında Metin Yıkar’ın sorularını cevapladı.

'PARALEL’İN HUKUKTA KARŞILIĞI YOK'
'Paralel' sözcüğünün hukuktaki karşılığı ne? diye soran Ahmet Altan, "Paralel’in hukukta karşılığı yok. Cemaat olmak hukuken suç mu? 'Paralel' ifadesi AKP'nin uydurduğu ve kendi kızdığı her adamı, her müesseseyi içine koyabileceği bir torba. Canının istediğini ‘paralel’ deyip onun içine atar, suçlar. Kendisine muhalif olan herkesi susturduğu kara bir boyadır. Erdoğan, her söylediğini alkışlamayan hiçbir medya grubuna güvenmiyor, tahammül etmiyor. AKP, var olan bir ahlaksızlığı yoğunlaştırdı. Bunlar, askeri vesayetten kalma işler. Bu yöntem, askerlerin kullandığı yöntem. AKP, kendisine biat eden herkese para saçıyor. Türk Hava Yollarını yöneten adamın arabasının benzin parasını bu millet ödüyor, şoförünün maaşını bu millet ödüyor, giydiği takım elbiseyi ona bu millet aldı. Biz bunları alıyoruz, karşılığında müthiş bir zorbalık, cüretkarlık, küstahlıkla bize hangi gazeteleri okuyacağımızı söylüyor, o karar veriyor. THY, bize sadece iktidara yakın gazeteleri dayatıyor. THY sen hangi cüretle bunu yapıyorsun?" tepkisini gösterdi.

'İÇİŞLERİ BAKANI KAFA EZMEZ, TETİKÇİ Mİ BU?'
Önceki gün TBMM'de düzenlenen adli yıl açılış resepsiyonunda "Terörle mücadele noktasında sonuna kadar kararlılıkla gideceğiz. Gerektiğinde kafalarını ezeceğiz." diyen İçişleri Bakanı Selami Altınok'u sözlerinden dolayı eleştiren Altan, "İçişleri Bakanı kafa ezmez. Tetikçi mi bu? Daha görevinin ne olduğunu bilmiyor. Erdoğan, dikta kurmak istiyor ama bu olmayacaktır. Toplum korktu ve sustu ama korkacak bir şey yok. Bu zorbalığın önüne geçmezsek daha kötü şeyler olur. Niye bu ülkenin çocukları AKP seçim kaybettiği için ölüyor?" ifadelerini kullandı.

'BU AŞAĞILIK BIR ŞANTAJDIR'
"Ülkemizin dörtte biri Kürt. Siz bu insanları yok sayamazsınız." diyen Ahmet Altan, şöyle devam etti: "Taleplerini silahla susturamazsınız. 'Siz beni başkan yapmazsanız, ben de sizi öldürürüm!' Bu aşağılık bir şantajdır. AKP'nın çekirdek taraftar kadrosu utanma duygusunu kaybetmiştir. Yüzde 60 çoğunluk AKP'ye hukukun dışına çıkmayacağını hatırlatmalı."

'HİÇBİR ENTELEKTÜEL ERDOĞAN İLE AYNI ODADA DURMAZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'başkan' olmadığını ve olamayacağını dile getiren Altan, "Cumhurbaşkanı anayasayı çiğnedi. Erdoğan, hukukun çerçevesini zorla kırdı. Tam askeri vesayeti bitirdik, başımıza AKP ve Erdoğan çıktı. AKP, bir daha asla tek başına iktidar olacak kadar oy alamayacaktır. Hiçbir muhalif ses istemiyorlar, çünkü muhalif seslere verecek bir karşılığı yok. Bu ülkede hiçbir gerçek entelektüel, Erdoğan ile aynı odada durmaz. AKP, iktidardan hiç gitmeyeceğini zannederek suça bulaşıyor. AKP, darbeci generalleri bire bir taklit ediyor. AKP, kendi ahlakını kaybettiği için ülkenin de ahlakını çökertmeye çalışıyor. AKP çevresinde müthiş bir ahlaki çöküntü var. 'Başkanlık gelirse ölümler biter' demek ne demek? 'Fiilen sistem değişti' ne demek? Biri bana bunun hukuki boyutunu anlatsın. Sistemi fiilen değiştirmek suçtur, darbedir." diye konuştu.

'ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYORLAR BiRİ BAŞKAN OLSUN DİYE'
Gazeteci Yazar Ahmet Altan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başkasının çocuğunu ölüme göndermek ahlaksızlıktır. Adalet için, hukuk için sesinizi çıkartın. Çoğunluksunuz, korkmayın. Çocuklarınız için sesinizi çıkartın. Bu zorbalığı durdurmak lazım. Korkmayın, hukuk sizden yana. 'Çocukları ölüme gönderiyorum' ne demek? Yoksul çocukları öldürüyorlar biri 'başkan' olsun diye!

Bunlar, Ortadoğu'ya silah göndererek oraya hakim olacaklarını, dizayn edeceklerini düşündüler. İstanbul'un trafiğini düzeltemeyenler, Ortadoğu'ya nasıl nizam verecek?"