Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı Nişantaşı'ndaki evinde ziyaret etti. Ahmet Hakan’a yapılan saldırının masum bir olay olmadığını söyleyen Gökçek, “Kesinlikle ve kesinlikle Ahmet’in böyle bir şekilde hırpalanmasında bir takım çevrelerin yararlanacağını düşünüyorum. Türkiye’de kaos çıkarmak isteyenlerin bunu yaptığına inanıyorum. Bunun arkasında bir yapının olduğuna inanıyorum. İnşallah polis bu yapıyı ortaya çıkartır. Bu ortaya çıktığı zaman pek çok şeyin çözüleceğini düşünüyorum.” dedi.

Yaklaşık bir saat süren ziyarete Melih Gökçek, oğlu Osman Gökçek ile birlikte geldi. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, “Gerçekten de geçmiş olsun. Türkiye’de kaba kuvveti tasvip etmek mümkün değil. Ahmet’e de söyledim; Daha önce çıktığım televizyonlarda söyledim hem sağdan hem de soldan bazı gazetecilere saldırıyı bekleyin dedim. Bunu 3-5 televizyonda tekrar ettim. Bu sıralarda bu tip şeyler dile getirilmediği için Türkiye’yi kaos ortamına itebilmek maksadıyla böyle bir organizasyon yapılıyor. Bir hadise ortada varsa bundan kim yararlanacak onu düşüneceksiniz. Ve arkasından onu aramanız lazım.” ifadelerini kullandı.

“Ben bunun masum bir olay olduğuna inanmıyorum.” diyen Gökçek şunları dile getirdi: “Kesinlikle ve kesinlikle Ahmet’in böyle bir şekilde hırpalanmasında bir takım çevrelerin yararlanacağını düşünüyorum. Türkiye’de kaos çıkarmak isteyenlerin bunu yaptığına inanıyorum. Bunun arkasında bir yapının olduğuna inanıyorum. İnşallah polis bu yapıyı ortaya çıkartır. Bu ortaya çıktığı zaman pek çok şeyin çözüleceğini düşünüyorum. Onun için merakla, aşkla inşallah polisin bu işi çözmesini bekliyorum. Ahmet’e geçmiş olsun. Nereden gelirse gelsin bunu tasvip etmek mümkün değil. O eller alçak eller.”

Bu tür olayların devam edeceğini öne süren Gökçek, “Sağdan ve soldan kim kimi itham ederse işte bu hedef gösterildi deniliyor. Türkiye’de bir kişi kendisinden bahsedildiğinden dolayı bir saldırı yapıldığına inanmıyorum. Ben bu işi Türkiye’de kaos çıkartmak için yaptıklarına inanıyorum. Bunlar kapalı kapılar arkasında organize edilir. Ondan sonra tatbikata koyulur. Ülkede bu kaosun yaymasın için yapılır. Yüzde bir trilyon bunun için yapılmıştır. Hiç zerre şüphem yok. Özellikle bu seçim öncesi karışıklık çıkarmak isteyen güçlerdir. Benim yüzde yüz kanaatim budur. Bundan sonra da sağdan birileri bekleyin. Bunu ötesinde milletvekili olacak. Ardından belediye başkanı bekleyin. Karşılıklı olarak insanlar sokaklara dökülecek ki kaos artsın. Bu kaosçuların amacıdır.” şeklinde konuştu.