İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan 4.5 milyon dolarla ilgili savcıya verdiği ifadede, "O paralar İmam Hatip Okulu yapmak için toplanan bağışlar" demişti.

İmam Hatip mezunu olan  Ahmet Hakan Hürriyet'teki köşesinde Halkbank Genel Müdürü'nün bu sözlerine tepki gösterek; "Müdür, bu işe bizim mektebi bulaştırmasan" dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki ilgili bölüm...

Halk Bankası Genel Müdürü “o paralar imam hatip içindi” demiş... Eğer doğruysa bu iddia... Bir imam hatipli olarak sesleniyorum: Müdür, bu işe bizim mektebi bulaştırmasan.

BU İŞLERE İSLAM'I ALET ETMEYİN

Yolsuzluk iddialarını önemsizleştirmek, hırsızlık soruşturmasını gölgelemek, iddiaları değersizleştirmek gibi amaçlarla...

İslam'dan, ayetlerden, hadislerden, siyerden yararlanmaya çalışmak, Millet nezdinde İslam karşıtı propaganda yapmak gibidir.

Şu üç günlük dünyada “aman iktidarımıza zeval gelmesin” amacıyla kutsala bu kötülüğü yapmaya başta ilahiyat profesörleri ve cami imamları olmak üzere hiç kimsenin hakkı yoktur.