Antalya'da yaşayan kızını ziyarete gelen 82 yaşındaki sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet Mekin trafik kazası geçirdi. Kazada başından ve sağ bacağından yaralanan Mekin, yürümekte zorluk çektiğini, doktorunun verdiği bilgiye göre de yaşı itibariyle beyin kanaması riskinin devam ettiğini söyledi.

Antalya'da yaşayan iki çocuğunu ziyaret için gelen ve bir süredir büyük kızı Zeynep Geven'in yanında kalan Ahmet Mekin, geçen hafta çarşamba akşam üzeri Yeşilbahçe Mahallesi 1462 Sokak'ta trafik kazası geçirdi. Çevreden yardımına koşanların haber verdiği ambulans ile hastaneye kaldırılan sanatçının başına dikiş atıldı. Bir gün müşahede altında tutulan ünlü oyuncu, doktorların kalması yönündeki ısrarına rağmen evinde dinlenmeyi tercih etti. Sağ kalçasında çatlak olduğu için yürümekte güçlük çeken sanatçı bugün sağlık kontrolüne gitti. Ardından da kendisine çarpan sürücü hakkında şikayetçi olduğundan gerekli işlemler için polis merkezine giden Ahmet Mekin, doktorlarının verdiği bilgiye göre iyileşmesinin bir ayı bulacağını söyledi.

Ahmet Mekin başına gelen kazayla ilgili şöyle konuştu: "Akşam saat 17.30 civarı kaldırımdan inip sokağın karşı tarafına geçecektim. Kaldırımdan indim, indikten sonrasını hatırlamıyorum. 'Güm' diye patlattı. Yolda yürümedim, duruyordum. Onu biliyorum. Ondan sonrasında sadece bir gümbürtü, havaya uçtum onu hatırlıyorum. Slow motion film gibi kafa üstü yere çakıldım, kan fışkırdı. İnsanlar koştu geldi. Kafama tampon yaptılar. Sırt üstü yatırdılar. Ambulansa telefon ettiler."

BEYİN KANAMASI RİSKİ VAR

Kaldırımdan adımını attığı anda kaza geçirdiğini, kendisine çarpan aracı bile göremediğini anlatan Mekin, "Başımda derin bir yara var onu diktiler. Kalçamda çatlak var, yürümemi engelliyor. Bir ay kadar sürecekmiş. Bugün tekrar doktora gittik, tekrar baktılar. Kalça kemiğinin uç tarafında çatlak var. O çatlak geçene kadar yürümede zorluk çekeceğim." diye konuştu. Başından aldığı darbe nedeniyle doktoruna beyin kanaması ihtimalini sorduğunu, yaşı itibariyle 15 gün daha bu riskin olduğunun söylediğini ifade eden Mekin, "Öyle bir risk var. Genç olsanız 48 saatte çıkabilirdi. İleride böyle bir şey çıkabilir diyor." dedi.

ZİYARET İÇİN GELDİM, MECBURİ KALIYORUM

Hayatını Balıkesir Erdek'te sürdüren Ahmet Metin, yeni bitirdiği film çalışmasının ardından Antalya'ya geldiğini belirterek, " İki kızım burada oturuyor. Büyük kızımda kalıyorum. Onlar ziyarete geldim. Bir film vardı, onu bitirmiştim. Müsait olana kadar kalacağım diye geldim şimdi mecburi kalıyorum." şeklinde konuştu.

KAZAYI DUYAN ARIYOR

Kazanın rol alacağı yeni bir televizyon dizisi projesi öncesinde meydana geldiğini, kazayı haber alan menajerinin "15-20 güne iyileşecek misin?" diye sorduğunu anlatan Mekin, kazanın işlerini etkileyeceğini söyledi. Mekin, kaza geçirdiğinin duyulması üzerine değişik kesimlerden insanların kendisine ulaşarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu belirterek, "Hepsine çok teşekkür ediyorum. Keşke olmasa da bu şekilde aramasalardı." dedi.

KIZIYLA İLK FOTOĞRAFI

Gazetecilerle kızının çalıştığı iş yerinde buluşan Ahmet Geven, "60 seneye yakın bu işi yapıyorum, Kzımla belki ilk defa fotoğraf çektrecekğim." dedi.