12 Aralık Perşembe Günü saat 09.39'da İtfaiye 110 komuta merkezimize, İsa Divanlı Mahallesi,  Şekerli Caddesi, 18.Sokak'ta iki katlı ahşap bir evin alt katında yangın çıktığı ihbarı geldi. Santralimizin yönlendirmesi üzerine Şekerdere ve Sütçü İmam Guruplarımız, 4 araç ve 13 er ile harekete geçerek 3 dakika içinde yangın mahalline intikal ettiler.

Ekiplerimiz söndürme çalışmalarına başladığında, alevlerin binanın büyük bölümünü sardığı, yangın anında üst katta bulunan anne ile iki çocuğunun,  henüz büyümeden yangını fark ettikleri ve dışarı çıktıkları gözlemlendi.

Binanın ahşap olması ve dar bir sokakta bulunması sebebiyle alevlerin bitişik evlere sıçraması riskini değerlendiren itfaiye ekiplerimiz, hızlı ve etkili müdahale ile bu riski ortadan kaldırdılar ve yangını 20 dakika içinde söndürdüler.

Ahşap ve kerpiçten yapılmış olan bina da aynı zamanda çökme riski de bulunması sebebiyle ekiplerimiz, söndürme ve soğutma çalışmalarını büyük bir itina ile yürüttüler.2 saat süren soğutma çalışmasından sonra, ekiplerimiz guruplarına döndüler.

İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Mustafa İpbüken isimli vatandaşımıza ait olduğu belirtilen evde çıkan yangına, çamaşır makinesinde meydana gelen kısa devrenin sebep olduğu bilgisine yer verildi.

Ayrıca, yangında herhangi bir can kaybı ve ya yaralanmanın olmadığı, ancak söz konusu evde ve eşyalarda ciddi oranda hasar meydana geldiği ifade edildi.