Turistlerin Side'de Roma Anıtsal Çeşme'den (Dokuz Çeşme) antik kente ulaşmada engeller ortadan kaldırdı. Dünyaca ünlü Side'ye tatile ve ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler antik kente ulaşmada hiç bir engele takılmadan ulaşacak.

Manavgat Belediyesi, Side Antik Kent'in tarihi dokusuna uygun 'ahşap yol' yaptı. Ahşap yol yapımıyla birlikte yaşlı, engelli ve küçük çocukları olan aileler rahat bir şekilde yürüyerek Tüke, Devlet Agorası, Side Müzesi, Side Antik Tiyatro, Bizans Hastanesi, Piskoposluk Sarayı, Side Limanı, Roma Hamamı ve Apollon Tapınağı'na ulaşmada sıkıntı çekmeyeceği belirtildi.

Manavgat Belediyesi, antik kente ahşap yol yapım çalışmasını tamamlayarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sundu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ahşap yol çalışmasıyla turistlerin tarihi ören yerine ulaşmalarındaki engelleri kaldırdıklarını söyledi.

Ahşap yolu tarihi ören yerin tarihi dokusuna uygun bir şekilde yaptıklarını belirten Sözen, "Ahşap yolla yaşlı, engelli, yürüme zorluğu çeken ve çocuklu ailelerin antik kentte ulaşmadaki engelleri kaldırarak tarihler bulaşmalarını sağlayarak geçmişe yolculuk etmelerine yardımcı olmak istedik." dedi.