Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Erhan Eroğlu, Aziziye ilçesinde aile içi iletişim semineri verdi.

Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen aile içi iletişim seminerine öğrenci, ebeveynler ile eğitim camiası katıldı. Prof. Dr. Eroğlu, 'Ailede doğru iletişim, anne- baba tutumları, iletişim engelleri, olumlu örnek olma, empatinin önemi, etkin dinleme, iletişimde ben dili - sen dili ve ikili ilişkilerde aile bireylerinin nasıl davranmaları gerektiği' hakkında sunum yaptı.

Prof. Eroğlu, toplumsal iletişimde doğru dilin ve mesajın önemine işaret ederek, "İletişim çağında yaşıyoruz. Birbirimizi doğru anlamalıyız. Verilen mesajları iyi algılamalıyız. Ebeveynler çocukları üzerinde baskıya son vermeli. Çocuğu anlamalı, çocuğun önündeki engelleri kaldırıcı birer rol oynamalı ebeveyenler. Beden dili, mimikler ve ağzımızdan çıkan sözlerin karşımızdaki tarafından doğru algılanmasına önem vermeliyiz. İletişim çağında, iletişim kurbanı olmamak için kendimizi çok iyi ve doğru ifade edebilmeliyiz. Toplumda yaşanan problemlerin çoğu iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor." dedi.