İstanbul ve Osmaniye'de 2012 yılında kaybolan ve bir daha izlerine rastlanılamayan Mehmet - Saime Şahinoğlu çiftinin, filmlere senaryo olacak bir aile meclisi kararı ile öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan 8 kişiden 5'i adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre cinayetin başlangıç yeri Gemlik. İddiaya göre Saime Sivri isimli kadın, 18 yıllık imam nikahlı eşi Mehmet A.'yı terk ederek İstanbul'a kaçtı. İstanbul'da tanıştığı ve 6 ay görüştüğü Mehmet Ş. ile Osmaniye'ye giderek orada resmi nikah ile evlendiler. Bundan sonra Saime Sivri, resmi nikahlı eşi Mehmet Ş.'nin soyadını aldı. Ancak Bursa'daki imam nikahlı eşi Mehmet A., Osmaniye'de olduğunu öğrendiği eşi Saime'yi geri götürmek için Osmaniye'ye gitti. Saime'nin resmi nikahlı eşi ile görüşen Mehmet A., imam nikahlı olarak 18 yıllık evli olduklarını söyleyip, bu evlilikten olan 2 çocuklarının da fotoğrafını Mehmet Şahinoğlu'na göstererek 'Sana yakışmaz. Bırak gidelim.' diye ikna etti. Daha sonra da Saime Şahinoğlu ile Bursa'ya döndü.

Neden kendisini terk ettiğini sorduğu eşi Saime Şahinoğlu, "Senin resmi evliliğinden olan oğlun beni dövdüğü ve baskı yaptığı için kaçtım." dedi. Bunun üzerine Mehmet A. da "Ne hakla böyle bir şey yaparsın" diyerek oğlu Fırat A.'yı tokatladı. Yediği tokatı kaldıramayan Fırat A. da bu olaydan 8 gün sonra kafasına dayadığı silahı ateşleyerek intihar etti.

Mehmet A.'nın resmi nikahlı eşi Saadet A. ile Fırat A.'nın eşi, bu intihar olayından Saime Şahinoğlu'nu sorumlu tuttu. Aile meclisi toplanarak Saime Şahinoğlu ile Saime'nin Osmaniye'deki resmi nikahlı eşi Mehmet Şahinoğlu'nun infazına karar verdi. Saime'yi Gemlik'te bir çiftlik evinin bodrumuna kilitleyen aile, daha sonra da Osmaniye'deki resmi nikahlı eşi Mehmet Şahinoğlu'na ulaşmak için plan kurdu. İddiaya göre Sultan D. isimli bir kadın ayarlayarak Mehmet Şahinoğlu'nu cep telefonundan arattılar. Şahinoğlu'nu arayan kadın, aslında başka bir kişiyi aramak isterken yanlışlıkla bu numarayı aradığını söyleyerek Mehmet Şahinoğlu ile tanıştı. Sonra bu aramanın ardından ilerleyen iki ay boyunca görüşmeleri devam etti ve Şahinoğlu, kurulan plan gereği kendisini arayan Sultan D.'ye bağlandı. Kadın, Mehmet Şahinoğlu'nu İstanbul'a çağırdı. İstanbul'a gelen Şahinoğlu, kendisini bekleyen kumpasın farkında değildi. Aile meclisi, Mehmet Şahinoğlu'nu da İstanbul'da etkisiz hale getirerek Gemlik'e, Saime'nin yanına getirdiler ve infaz olayı burada gerçekleşti.

Saime Şahinoğlu (Sivri), kaçırıldıktan sonra imam nikahı ile olan evliliğinden olan iki çocuğu 2012 yılında kayıp ilanı veridi. İki ay sonra da Osmaniye'de Mehmet Şahinoğlu'nun ailesi kayıp başvurusu ile polise gitti. Önce aile üyelerini takibe alan ve telefonlarını dinlemeye alan Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 3 yıllık çalışmanın ardından bu senaryoyu ortaya çıkardı. Kaybolan iki kişinin telefon sinyallerinin de her anını titiz çalışmalarla takip eden polis, telefonların son sinyal verdiği Gemlik bölgesinde jandarmadan da destek istedi.

Jandarma yetkilileri, İstanbul polisinin işine yarayabilir düşüncesi ile kısa bir süre önce yol yapım çalışması sırasında bir kafatası buldukları bilgisini paylaştı. Kafatası Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek inceleme yapılması istendi. Yüz tanıma tekniği ile kafatası ile Mehmet Şahinoğlu arasında yüzde 80 benzerlik tespit edildi.

Yapılan çalışmalar sonunda Mehmet A. ile resmi nikahlı eşi Saadet A., oğulları Faruk A., Sultan D. ve Günay S.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi göz altına alındı. Mehmet Şahinoğlu'nu 2 ay boyunca kendisine bağlayarak İstanbul'a gelmesini sağlayan Sultan D.'nin, polis ifadesinde "Mehmet Şahinoğlu'ndan alacakları olduğunu söyleyerek İstanbul'a gelmesini sağlamamı istediler. Öldüreceklerinden haberim yoktu." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Şüphelilerden üç kişi, polis ifadesinin ardından emniyet müdürlüğünden savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Faruk A.'nın serbest bırakılmasına hükmedilirken Mehmet A., Saadet A., Sultan D. ve Günay S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan araştırmalarda küçük oğulları Gökhan A.'nın da babası tarafından sevgilisinden ayrılması konusunda zorlandığı için 2002’de intihar ettiği ortaya çıktı. Gökhan A.'nın sevgilisi Leyla Şakarın da 2004 yılında ortadan kaybolduğu, Şakar ailesinin o dönem emniyete verdikleri ifadede, kızlarının kaybolmasından A. ailesini sorumlu tuttukları öğrenildi. Polis, aydınlattığı cinayet olayının ardından bu kayıp başvurusuna ilişkin rafa kaldırılmış soruşturma dosyasını da tekrar incelemeye aldı. Polis, Leyla Şakar'ın da A. ailesinin infaz kararıyla öldürülmüş olma ihtimalini inceliyor.