Zonguldak’ta aile sağlık merkezinin hasta muayene bilgilerinin yer aldığı 3 adet dizüstü bilgisayar ve cep telefonu çalındı. Muayene olmak için sağlık merkezine gelen vatandaşlar, kapıya asılan 'Hırsızlık olayından dolayı kapalıyız' yazısını görünce şoke oldu. Çalınan laptop türü bilgisayarların içerisindeki kimlik bilgileri, çocukların aşı günleri, hamile kadınların gün takipleri, hastaların ilaçları ve takip bilgilerinin ortadan kaybolması nedeniyle sağlık ocağının görev yapamaz hale geldiği öğrenildi. Hırsızlık olayına tepki gösteren vatandaşlar, "İlaç yazamadılar. Hırsızlık oldu, bilgisayarımız yok dediler. Sadece tansiyonumuzu ölçtüler." ifadesini kullandı.

İddiaya göre, Çınartepe Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi, görevli tarafından dün akşam saat 19.30’da kapatıldı. Gece saatlerinde binanın arka kısmındaki pencereyi zorlayarak açan hırsız ya da hırsızlar, içerideki 2 doktorun kullandığı 3 adet dizüstü bilgisayar ile kuruma ait cep telefonunu çalarak kaçtı. Sabah 06.00’da sağlık merkezini açmaya gelen görevlinin pencereyi açık görmesiyle durum polise haber verildi. Ekipler, olay yerinde parmak izi incelemesi yaptı.

MUHTARDAN TEPKİ: SAĞLIK OCAĞI GÖREV YAPAMIYOR

Mahalledeki vatandaşların sağlık bilgileri ve aşı takviminin yanı sıra muayene ve ilaç yazımının yapıldığı doktorların kullanımındaki düzüstü bilgisayarların çalınması vatandaşları mağdur etti. Vatandaşlar muayene ve ilaç yazımından faydalanamadı.

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, yaptığı açıklamada, "Gece yarısı hırsız ve hırsızların girdiği tespit edildi. 3 tane laptop, kurumun cep telefonu ve sağa sola verdikleri tahribat nedeniyle 10 bin liraya yakın zararımız var. Maddi zararımız önemli değil. Mühim olan bilgisayar içerisindeki kimlik bilgilerimiz, çocuklarımızın aşı günleri, hamile kadınlarımızın gün takipleri, hastalarımızın ilaçları ve takip bilgileri vardı. Çok zor durumdayız. Şu anda sağlık ocağı bu kayıtlar olmadığı için görev yapamıyor. Bilen duyanlar varsa haber vermesini rica ediyoruz." şeklinde konuştu.