Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in baba ocağı Adana, 34. kez şehit ateşiyle kavruldu.

Sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin’in Fırat Mahallesi’nde akşam saatlerinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’lıların bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcılar imha edildi. Bu sırada meydana gelen patlamada bir asker yaralandı.

Yaralı askerin silah arkadaşları onu kurtarmak için eve girdiği sırada ikinci patlama meydana geldi, 4 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aralarında Adanalı Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in de bulunduğu 2 asker müdahalelere rağmen kurtarılamadı, kalan ikisinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Çözüm sürecinin askıya alındığı günden bu yana Adana’nın kavrulduğu 34. şehidin haberi, patlamada yaralandıktan sonra şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in Yüreğir ilçesindeki Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde eşi Gülcan Demiryürek ile yaşayan babası Musa Demiryürek’e verildi. 3 yıllık Uzman Çavuş olan Kadir Demiryürek’in 18 aylık kızları Lara, babasız kaldı.

Gözü yaşlı baba Musa Demiryürek, acısını “Vatan sağolsun” diyerek anlattı.

Şehit Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in cenazesinin yarın yapılacak törenin ardından şehitliğe defnedilmesi bekleniyor.