Dr. Reşit Haylamaz, Peygamberimizin 23 yıllık risalet hayatı, kıyamete kadar yaşanabilecek bütün problemlere cevap sunar dedi.

Haylamaz, Kaynak Kültür Yayın Grubu ile Gevher Hatun Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen Karaman Kültür Günleri kapsamında Düğünpark’ta düzenlenen "Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz” konulu konferansta katıldı. Dr. Haylamaz burada yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in sadece Asr-ı Saadet'in değil, bugünün ve bundan sonra yaşayacak insanların da muhatabı olduğunu kaydetti.

Dünyanın bir tarafından günümüze doğru sirayet etmekte olan bir çözülme ve hastalığın bulunduğunu belirten Dr. Haylamaz, şöyle devam etti:
"Biz de maalesef bunun tesirindeyiz. Sebebi de Peygamberimizden uzaklaştığımız içindir. Ona yakın olduğumuz sürece bütün problemlerimizden arınırız, uzaklaştıkça sürekli problemlerle boğuşuruz. Yaşadığımız hayatın huzurlu olmasını istiyorsak adres belli. Bugün hemen hemen hepimiz değişik problemlerle boğuşuyoruz. Ailemizde de problemler olabilir ve olabiliyor. Önemli olan, problemi çözmeyi bilmektir. Peygamberimizin 23 yıllık risalet hayatı, kıyamete kadar yaşanabilecek bütün problemlere cevap sunar. 'Peygamber Efendimizin aile hayatında hiç problem olmadı' diyebilir miyiz. Zaman zaman olması da gerekir. Çünkü biz o problemi nasıl çözeceğimizi Efendimizden öğrenebilmemiz için nasıl çözdüğünü de görebilmemiz gerekir. Peygamber Efendimizin ilk evlendiği annemiz, Hatice validemizdir. O dönem, ailenin yerlerde süründüğü bir dönemdir. Kadının hiç adı yoktu. Kadını ilk defa insan olarak Allah nezdinde muhatap kılan ve onu insan seviyesine yükselten, Efendimizdir. Biz bin 400 yıldır aynı hakikati yaşıyoruz. Evlilik, iki kişinin yan yana gelip oluşturduğu bir şirket değildir. Evlilik, iki insanın yan yana gelip yeni bir kimlik oluşturmasıdır. Efendimizin ailesinde 'sen-ben' yoktur, 'biz' vardır."

Konferans, Dr. Reşit Haylamaz’ın kitaplarını imzalaması ile sona erdi.