Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na atanan Ayşe Gürcan’ın, “Bir Müslüman kadının börek yapmasını bilmemesi halinde ailenin dağılabileceği” açıklamasından sonra ‘ailelerin dağılmasını engellemek’ amacıyla Bursa’da “Börek Kursu” açıldı. Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Mustafa Köse, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında ‘Börek Kursu’nu tanıttı. MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, CHP İl Başkan Vekili Orhan Aslan ile CHP ve MHP’li kadınların yoğun kalıtım gösterdiği toplantıda konuşan Köse, “Aile kavramının yozlaştırıldığı, Türk milletinin özenle korumaya çalıştığı aile birliğinin tahrip edildiği günümüzde sayın Bakanın çıkışı son derece mühimdir.” dedi.

“BÖREK KIYMALI MI, PATATESLİ Mİ, SADE Mİ OLACAK”

Bakanın tespitinin ardından ‘börek kursu’ açarak ‘ailenin korunmasına katkı sağlamak istediklerini belirten Köse, şöyle konuştu: “Burada tabi önemli bir sorunumuz var, böreğin nasıl olacağı, sade mi, patatesli mi, kıymalı mı, yoksa peynirli mi olursa ailenin dağılmasının daha kolay önüne geçilebilir. Sayın Bakanın ileri ki dönemde bununla ilgili detaylı bir açıklama yapacağını umut ediyoruz. Ama memurlar olarak beklentimiz sade ve küçük böreklerin aileyi koruduğunu ilan etmesidir. Çünkü biz memurlar toplu sözleşmede verilen zamlarla böreğin içini dolduramıyor, büyüğüne de yetecek un parası bulamıyoruz.”

“BÖREK YAPAMAYAN KADIN SAYISI ARTTI, BOŞANMALAR ARTIYOR”

2004 yılında ülkemizde 91 bin çift boşanırken bu rakamın 2014 yılında 130 bine çıktığının altını çizen Köse, evlenen çift sayısının da her geçen yıl gerilediğini kaydetti. Köse, şöyle devam etti: “Demek ki AKP iktidarında börek yapamayan hanımların sayısı arttığı için boşanmalar hızla artmış, bazı akıllı hanımlar ise börek yapamadıkları için evlenmekten uzak durarak olası faciaların önüne geçmişlerdir. Bu börek ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlerde pişmiyorsa bunun vebali hükümettedir. Yuva bozanın yuvası olmazmış sözü gereği bu hükümette hep sıkıntılı olacaktır. Çünkü üzerlerinde boşanan kadınlarımızın ahı olacaktır. Kadın cinayetlerinin de çörek yapamama nedeniyle işlendiğine dair bir takım söylentiler dolaşmaktadır. Bunlara da bir açıklama getirilmesi şarttır.”

“BU YAKLAŞIM HEZEYANDIR”

Ailenin birliğinin böreğe bağlandığı, bu işin bizzat Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından yapıldığı bir talihsiz bir süreci yaşadıklarını belirten Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aileler ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşanan cinnetlerle yok olurken, sokaklarda her gün bir kadın cinayeti yaşanırken, insanlar aile mahkemelerinde boşanmak için adeta sıra sıra dizilmişken, ailelerin birliği tehdit eden en önemli sorunlardan bir tanesi olan aldatma, AKP hükümeti tarafından zinanın suç olmaktan çıkartılması nedeni ile tavan yapmışken, bir milletlin yapı taşı olan aile kurumu yerle bir olurken olaylar böyle bir bakış açısıyla yaklaşılması tek kelimeyle hezeyandır. Allah sonumuzu hayır etsin.”