Osmaniyeli Mehmet Fatih Mamık, yüzde 50 engelli raporu olmasına rağmen sırf ailesinde sigortalı olduğu için engelli maaşı alamıyor. Diğer aile bireylerinin maddi anlamda kendisine katkısının olmadığını söyleyen Mamık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın durumuna el atmasını istiyor.

Vatani görevini yaparken eğitim esnasında birden fenalaşarak yere düşen Osmaniyeli Mehmet Fatih Mamık’ın kontrollerinde romatizmasının kalbe vurduğu ve kalp kapakçıklarının çürüdüğü ortaya çıktı. Hemen GATA’da ameliyata alınan Mamık’ın kalp kapakçıkları değiştirilerek ‘askerliğe elverişsiz’ raporu verildi. Mamık’ın engel oranı ise yüzde 64 olarak tespit edildi. Askerlik sonrası çeşitli işlerde çalışan Mamık, 10 yıl sonra ise raporunun gününün geçtiğini öğrendi. Bir daha Devlet Hastanesi’ne giden Mamık’a yüzde 50 engelli raporu verildi. Bu arada imam nikahıyla evlenen Mamık, engelli maaşı alabilmek için Osmaniye Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurdu. İki hafta sonra ise vakıftan evinde başka sigortalılar olduğu gerekçesiyle olumsuz cevap aldı.

Babasının emekli, kardeşinin ise SGK’lı bir işte çalıştığı için kendisine engelli maaşı bağlanmadığını söyleyen Mamık, psikolojisinin bozulduğunu anlattı. 8 ay önce bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini vurgulayan Mamık, babasının ve kardeşinin maddi olarak kendisine bir faydasının olmadığını anlattı. Kendisine bir an önce engelli maaşı bağlanmasını isteyen Mamık, “Maddi olarak çok zor durumdayım. Millete avuç mu açayım, dilencilik mi yapayım? Bir an önce engelli maaşımın bağlanmasını istiyorum. Evde sigortalı kişiler olduğu gerekçesiyle kabul etmiyorlar. İntihar derecesine kadar geldim. İnsanı zorla kötü yola sürüklüyorlar.” diye konuştu.

Askerlik sonrası çeşitli işlerde çalıştığını ve sigortalı 480 günü bulunduğunu ifade eden Mamık, “Bünyem artık çalışmayı kaldırmıyor. Yürüyemiyorum, sıcağa, soğuğa gelmiyor, sürekli hap kullanıyorum. Kaç defa ambulansla hastaneye götürdüler. Çalışamadığım için 1800 günü dolduramıyorum. Zaten çalışsam devlete el açmam, gider çalışır, günümü tamamlar raporumu devlete veririm. Ama çalışamıyorum. Eşim de rahatsız. Çoluk çocuğumun geleceği için bir an önce maaşımın bağlanmasını istiyorum.” açıklamasında bulundu.