Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazasında annesi, babası, 3 aylık hamile eşi, anneannesi ve kayınvalidesini kaybeden Mehmet Aydın, kazanın olduğu gün eşini bağ yaprağı toplamaya göndermek istemediğini söyledi. Aydın, ancak eşi Nesrin Aydın'ın kendisi uyuduktan sonra işe gittiğini belirtti.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünde oturan Mehmet Aydın, Gölmarmara'daki kazada babası Seydi, annesi Ayşe, eşi Nesrin, anneannesi Kezban Uysal ve kayınvalidesi Azize Kars’ı kaybetti. Çökelek köyündeki yem fabrikasında çalışan Mehmet Aydın, evinde taziyeleri kabul etti. Bir gün önce hep beraber yemek yediklerini ve saat 21.30’a kadar oturduklarını anlatan Aydın, "Ondan sonra kayınvalidelere gittim ve bir daha ailemden kimseyi görmedim. Hepsi sabah erkenden gitmişler. Ben uyuduğum için sabah onları görmedim. Ben sabah 09.00’da işe gidiyorum. Ben işe gidiyorum diye beni kaldırmadan gitmişler. Babamlar her gün 15 kişi falan gidiyor." diye konuştu.

Yaprak toplayıp para kazandıklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti: "Babamın ekibi var, her sene onlarla birlikte gidiyor. İhtiyacı olanlar ve burada bağı olmayan yaprak toplamaya gidiyor. Oralarda iş bulup götürüyor. Eşimin pazar günü gitmesine izin vermedim. Ben göndermedim. Ertesi gün gitmiş. Onlar erken gidiyor. Eşime pazartesi günü ‘gitme’ demiştim ama ben uyurken gitmiş, haberim olmadı. Kazanın olduğunu ise amcam haber verdi. Çok bir şey olduğunu düşünmüyordum. Olay yerine gittiğimde herkesin öldüğünü gördüm. Eşim 2,5-3 aylık hamileydi.”