Adana’da gazetecilik yapan Mine Bekiroğlu (28) hakkında, sosyal paylaşım sitesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Adana’da şu anda yerel bir gazetenin haber müdürlüğünü yapan Bekiroğlu, “Sosyal paylaşım sitesinde yaptığım iki paylaşımın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘hakaret’ içerdiği gerekçesiyle yargılanacağım. Paylaşımlarım hakaret değil, yorum ve eleştiri olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple yazdığım her sözün arkasındayım. Düşüncelerimi özgürce ifade etmekten hiçbir zaman çekinmedim. Bu dava, AKP iktidarının sindirme politikasının bir göstergesidir.” diye tepki gösterdi.

Bekiroğlu, Facebook'taki hesabından Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘hakaret içerikli’ paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla 15 Şubat 2014'te Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince gözaltına alındı. Bilgisayarına el konulan Bekiroğlu, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, Bekiroğlu hakkında, “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret (TCK 125/1-2-3.a-4,53/1) suçundan dava açtı. Adana 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, “Şüphelinin internet ortamında kamu memuru olan müştekiye yönelik beyanları kullandığı ve atılı suçu işlediği anlaşılmakta.” ifadesine yer verildi. Bekiroğlu, önümüzdeki günlerde hakim karşına çıkacak.